Igazi példakép lehet  - Kovács Richárd ökölvívót köszöntötték Nyíregyházán
fotó: Szarka Lajos

Ötödik lett Párizsban Kovács Richárd. A nyíregyházi ökölvívó egy olimpiai bronzérmest győzött le, és a legjobb nyolcba jutott az ötkarikás játékokon. Az NYVSC-Big Boxing versenyzőjét kedden a Városházán is köszöntötték. 

Kovács Richárd élete első olimpiáján vehetett részt Párizsban. Az NYVSC-Big Boxing ökölvívója fantasztikusan teljesített, és első mérkőzésén egyhangú pontozással legyőzte ausztrál ellenfelét  így továbbjutott. Az olimpiai bronzérmes Harry Garside ellen 5-0 arányban nyert. A négy közé jutásért  viszont vereséget szenvedett a francia Sofiane Oumihától, így végül az ötödik helyen zárt. 

- Hatalmas élmény volt ott lenni az olimpián, és igyekeztem mindent kiadni magamból. Az első mérkőzés jól sikerült, később pedig attól a franciától kaptam ki, aki a torna egyik legjobb bunyósa, és várhatóan meg is nyeri az aranyérmet – mondta Kovács Richárd. 

Az ökölvívót és edzőjét, Nagy Lajost Nyíregyháza alpolgármestere is köszöntötte a Városházán. Dr. Ulrich Attila gratulált a sportolónak, aki korábban az Európa-bajnokságon bronzérmes lett. A tréner  igyekezett mentálisan is felkészíteni tanítványát. 

- Folyamatosan beszélgetünk, de Ricsi nagyon erős mentálisan, így nem kell igazából külön felkészíteni a mérkőzésekre. Sajnos egy régóta húzódó vállsérülés hátráltatta a második mérkőzésen, szerdán megy kivizsgálásra, úgyhogy a következő napok már a rehabilitációról szólnak – tette hozzá Nagy Lajos edző.

A bokszoló civilben történelem szakos tanár, és tanítványainak példakép lehet, hogy kitartó munkával az olimpiára is el lehet jutni. 

- Az a diák, akinek egy ilyen tanára van, mint Ricsi, egészen másként tekinthet a tanárára, hiszen láthatta őt a TV-ben, szurkolhatott neki az olimpián, egy olyan ember, aki a hazáját képviselte, és sokaknak örömet okozott. Igazi példakép lehet – mondta Dr. Ulrich Attila alpolgármester.  

Párizsban Kovács Richárd mellett Fucsovics Márton teniszező, és Helebrandt Máté gyalogló képviselte még Nyíregyházát. Előbbi egyesben a világsztár Rafael Nadaltól kapott ki döntő játszmában, utóbbi pedig negyedik olimpiáján a 44. lett. 

Kapcsolódó galéria

Kovács Richárd olimpikon köszöntése a Városházán