Így közlekednek az autóbuszok az ünnepi időszakban Nyíregyházán
Fotó: Szarka Lajos

A korábbi évekhez hasonlón az idei évben is változik az autóbuszok közlekedési rendje az év végén, valamint az újév első napjaiban.

Év végi menetrend munkanapokon:

December 22-én, 23-án, december 27-től 30-ig, valamint 2023. január 2-tól 6-ig az ilyenkor várhatóan alacsonyabb utazási igényekhez igazodik a menetrendi kínálat. Az autóbuszok ezeken a napokon a szombati menetrend szerint, míg egyes vonalakon ennél sűrűbben, a külön erre az időszakra készített év végi menetrend szerint indulnak majd a járatok. A lakótelepekre való gyors és kényelmes eljutás érdekében Örökösföldre a 11-es, Jósavárosba a 25A járatok is közlekednek majd.

Az ipari parkokba közlekedő 90-es autóbuszok menetrendje a foglalkoztatók igényei alapján kerültek meghatározásra, valamennyi időszakban, valamennyi iparterület minden műszakrendje (6.00, 14.00, 18.00, 22.00) elérhető lesz a Vasútállomásról és az Autóbusz-állomásról.

A vásárlások megkönnyítése érdekében a tanszüneti menetrendnél sűrűbb, 20 percenkénti eljutás biztosított a Vásártérre az 1A autóbusszal, valamint a Tesco Áruházhoz a 18-as, 25-ös, 44-es autóbuszokkal.

December 24-én az autóbuszok a szombati menetrend szerint közlekednek majd, jellemzően 18 óráig. Az ipari parkokban utoljára a 14 órás műszakváltáshoz közlekednek az autóbuszok. A Vásártér zárva tart, így nem közlekednek az 1A járatok.

19 órától üzemzárásig éjszakai járatokkal utazhatnak majd. 900: Vasútállomás – Belváros – Északi körút – Sóstógyógyfürdő – Kemecsei út – Jósaváros – Örökösföld – Országzászló tér – Vasútállomás útvonalon 60 percenként. 901: Vasútállomás – Búza tér – Kórház – Kállói út – Alma utcai iskola – Tünde utca – Debreceni út – Vay Ádám körút – Kertváros – Tiszavasvári út – Mező utca – Vasútállomás útvonalon 60 percenként. 910: Oros, Takarék köz – Fő út – Orosi út – Örökösföld – Kert utca – Vasútállomás – Belváros – Nyírszőlős között 120 percenként.

Az éjszakai járatok a Vasútállomáson csatlakoznak a Budapest felől érkező InterCity vonatokhoz, valamint az éjszakai járatok közötti átszállás is biztosított a Vasútállomáson.

December 25-én, 26-án az autóbuszok a vasárnapi menetrend szerint indulnak. Nem közlekednek az 1A és 18-as autóbuszok, illetve reggel 8 óra előtt egyes járatok nem közlekednek majd az 5A, 8A és 12-es vonalakon. Az iparterületek kiszolgálását a 90E, 95L járatok biztosítják majd.

December 31-én az autóbuszok az autóbuszok a szombati menetrend szerint közlekednek majd, jellemzően 18 óráig. Az ipari parkokban utoljára a 18 órás műszakváltáshoz közlekednek az autóbuszok. A Vásártér zárva tart, így nem közlekednek az 1A járatok. December 31-én 19 órától január 1-én 4:00-ig, tehát egész éjjel közlekednek majd az éjszakai járatok. 900: Vasútállomás – Belváros – Északi körút – Sóstógyógyfürdő – Kemecsei út – Jósaváros – Örökösföld – Országzászló tér – Vasútállomás útvonalon 60 percenként. 901: Vasútállomás – Búza tér – Kórház – Kállói út – Alma utcai iskola – Tünde utca – Debreceni út – Vay Ádám körút – Kertváros – Tiszavasvári út – Mező utca – Vasútállomás útvonalon 60 percenként. 910: Oros, Takarék köz – Fő út – Orosi út – Örökösföld – Kert utca – Vasútállomás – Belváros – Nyírszőlős között 120 percenként.

Január 1-jén az autóbuszok a vasárnapi menetrend szerint közlekednek. Nem közlekednek az 1A és 18-as autóbuszok, illetve reggel 8 óra előtt egyes járatok nem közlekednek majd az 5A, 8A és 12-es vonalakon. Az iparterületek kiszolgálását a 90E, 95L járatok biztosítják majd.