hirdetés
Már javában bontogatja szirmait a bodzavirág, aminek nem csak az illata csodálatos, hanem számos jótékony hatása is ismert. Fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatása van, népi hagyományok szerint pedig köhögésre, légúti megbetegedésekre, székrekedésre és gyomorfájdalomra is megfelelő segítséget nyújt. Készítenek belőle gyógyteát, fagylaltot, csokoládét, lekvárt, szörpét és üdítőt is.
Bodzalé recept:
Hozzávalók:
300 g cukor
3 l víz
1 citrom
7-8 bodzavirág
Elkészítése:
- a virágokat alaposan ki kell rázni, majd csap alá tartani
- egy befőttesüveg alján el kell ezeket teríteni
- rákarikázzuk a citromot, öntünk rá ízlés szerint citromlevet, és beletesszük a 300 g cukrot is.
- felöntjük vízzel és hűtőben hagyjuk 3 napig. Ezt követően pedig leszűrjük.