Ilyen volt a X. Mazsorett Gála: vérpezsdítő dallamok, látványos táncok Sóstógyógyfürdőn

A My Fair Lady-től a latin slágerekig – így lehet jellemezni dióhéjban a X. Mazsorett Gálát. Pénteken megtelt a Krúdy Vigadó előtti tér, ahol a táncosok természetesen a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar muzsikájára mutatták meg, mit tanultak az elmúlt hónapok alatt. A legkisebb mazsorettes 5, míg a legidősebb már 25 éves volt. A gálán az is kiderült, hogy a fúvósok és a legügyesebb táncosok rövidesen a határon túl is bizonyítják tehetségüket. 

Ricchi és Poveri 1983-as örökzöld slágerét játszották nagy szívvel a nívódíjas Szabolcsi Koncert Fúvószenekar tagjai, míg a Krúdy Vigadó előtti teret kicsi és nagy mazsorettes lányok töltötték meg péntek este. A Csillagok, a Kék delfinek és Tűzmadarak is megmutatták, milyen ügyesen táncolnak, masíroznak és fokozzák a hangulatot. Több tucat mazsorettes lépett a közönség elé. A legfiatalabb 5, míg a legidősebb 25 éves volt.

- Bekapcsoltuk a ventilátorokat, csodálatos székeinek vannak, mindenki fiatal, mindenki szép, és én sem nézek ki rosszul…

A Szabolcsi Koncert Fúvószenekar és mazsorett csoportjai évek óta elvarázsolja a közönséget Sóstógyógyfürdőn. Idén már 10. alkalommal rendeztek gálaműsort a város ékszerdobozában. A zenészek és a táncosok szónokaként a pergő nyelvű karnagy, Bakó Levente mondta el, hogy a nyíregyháziak és a turisták minden évszakban élvezhetik a muzsikájukat és a mazsorettek fellépéseit.  

- Minden évszakban tartunk egy ilyen szép koncertet. Az újévi koncertet csak azért hozom szóba, mert annak a hűvössége jól jönne időjárás szempontjából. Májusban is van koncertünk, sokan arra is járnak és arra gondoltunk, hogy itt, Sóstón, mielőtt utaznánk Olaszországba, annak a turnénak az anyagát eljátsszuk itthon. És ez már egyre szélesebb körben terjed, és nagyon örülünk, hogy ilyen sokan el tetszettek jönni

- fogalmazott Bakó Levente Liszt-díjas magyar trombitaművész, karmester.

A gálán volt olyan műsorelem, amikor csak a zenészek játszottak. Nem is akármit, a My Fair Lady már-már klasszikusnak számító melódiái is felcsendültek.

A nagy sikerű gálaműsoron az is kiderült, hogy a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar és a Tűzmadarak mazsorett csoport rövidesen Dél-Európa felé veszi az irányt. Olaszországban lépnek majd fel, így a pénteki gálájuk egyfajta főpróba is a nagy utazás előtt.