Immár nagykorúan a felnőttek között
Megkezdték a felkészülést a Nyíregyházi Sportcentrum úszói. A versenyzők számára most a legfontosabb viadal a rövid pályás országos bajnokság lesz. Buskó Csenge egy év szünet után visszatért a megyeszékhelyre.

Folyamatosan tempóznak a Nyíregyházi Sportcentrum úszói a sóstói 50 méteres medencében. A rövid nyári szünet után három hete ismét munkába álltak a versenyzők.

Kihasználva a jó időt, a szabadban tudtunk eddig edzeni. Reméljük, még egy ideig nem lesz sokkal hidegebb, mert októberben fedik majd le a medencét. Szeptember 1-jén kezdtük a felkészülést, a fő verseny pedig most a rövid pályás OB lesz – mondta Urbin Tamás vezetőedző.

Egy régi-új úszóval is bővült a keret. Buskó Csenge az elmúlt évet Dortmundban töltötte, most viszont visszatért, és ismét edzésbe állt. Szurovcsák Ivett számára az idei szeptember eleje különösen emlékezetes volt, mivel 18. születésnapját ünnepelhette. Hatéves korában kezdte el az úszást.

Furcsa most visszagondolni arra, amikor elkezdtem a sportot. Hajnal Mária szinte folyamatosan vigasztalt, ha nem úgy sikerült egy-egy verseny, gyakran elsírtam magam. Ebből a szempontból nem sokat változtam, de szerencsére sokkal több a sikerélmény – mondta Szurovcsák Ivett úszó.

Ivett számára a tavalyi év nagyon eredményes volt, a magyar felnőtt bajnokságon dobogóra is állhatott. Hasonló a célkitűzés most is, immár valóban felnőttként, és szeretne már a rövid pályás OB-n is érmet szerezni.

Dankó László