Információs pont Nyírszőlősön

Szerda reggel kilenc óra után sokan fordultak meg a nyírszőlősi szupermarketnél. Itt állította fel információs pontját a Közterület-felügyelet. Az alkalmi helyen állattartással, parlagfűvel, illegális hulladéklerakással és egyéb, közterülettel kapcsolatos kérdésekre is választ kaphattak a helyiek. A Közterület-felügyelet idén a családi házas övezetekbe vitte el információs pultját. Oros, Borbánya, Kistelekiszőlő, a bokortanyák és a kertváros után a nyírszőlősiek szerezhettek információkat a közterületen érvényben lévő jogszabályokról.

 

Cél, közel kerülni az emberekhez

 

Bodrogi László, a Közterület-felügyelet vezetője elmondta, a kitelepülés célja, hogy a lakosság minél jobban megismerje a Közterület-felügyelet tevékenységét, hiszen nincs mindenki tisztában azzal, milyen feladatokat végeznek, milyen hatáskörökkel rendelkeznek és milyen ügyekben járhatnak el. Elhatározásuk volt továbbá, hogy közelebb kerüljenek az emberekhez.

Az információs pontokat olyan problémákkal kereshetik fel a helyiek, amelyek az önkormányzat hatáskörébe tartoznak. Lényeges, hogy a lakosságnak nem kell felkeresni a Közterület-felügyelet irodáját, hanem lakóhelyükön akár kötetlenül is beszélgethettek a munkatársakkal.

 

Jó kezdeményezés

 

Jászai Menyhért, a FIDESZ-KDNP önkormányzati képviselője kifejtette, nagyon fontos a Közterület-felügyelet szempontjából, hogy a szó szoros értelmében közelebb kerüljenek a lakossághoz. De érzelmi szempontok miatt is jelentős ez. A településrész önkormányzati képviselője hozzátette, a lakosság így nem az egyenruhás hatóságot látja, hanem azt, aki az ő érdekükben tevékenykedik és segít, ha bajba kerültek.

A nyírszőlősiek üdvözölték a kezdeményezést, hiszen helyben oldottak meg olyan problémákat, amelyekért máskor utazniuk kellett.

 

Június 15.: Sóstóhegy

 

A következő információs pontot Sóstóhegyen állítják fel a Közterület-felügyelet munkatársai. Június 15-én, reggel 9 és délután 4 óra között várják majd a sóstóhegyieket.

M. E.