Ingatlanpiac – Nyíregyháza a második legolcsóbb nagyváros

 

Nőtt az eladások száma a hazai ingatlanpiacon éves összesítésben. A lakásvásárlók háromnegyede a 30 millió alatti ingatlanokat keresi. A hivatalos adatok szerint az első félévben több mint 55 ezer lakóingatlan cserélt gazdát, ami 5 százalékos emelkedésnek felel meg éves összevetésben. Az árnövekedés enyhült, de átlagosan még mindig több mint 9 százalékkal drágábban keltek el a lakások az első félévben, mint egy évvel ezelőtt.

 

Nyíregyházán most csökkent a kereslet

 

Nyíregyházán az első félévhez képest most lelassult az ingatlanpiac. Vareha Tamás a Duna House értékesítője elmondta, akik a CSOK segítségével akartak ingatlant vásárolni, azok már megtették vagy leszerződtek, és a befektetők is megtalálták a nekik kedvező házakat és lakásokat, tehát csökkent a kereslet. Már az árak sem emelkedtek nagyon, a családi házak 20-25 százalékkal, a lakások pedig 5 százalékkal drágultak az idén.

 

A második legolcsóbb nagyváros

 

Nyíregyházán tavaly 2300 lakáspiaci tranzakció valósult meg, idén 7 százalékos növekedés várható. A téglalakások 210 ezer forintos négyzetméterára Miskolc után a második legalacsonyabb, de panel és családi házak 180 ezer forintos négyzetméterára sem számít magasnak. A városban leginkább a kétszobás tégla- és panellakások iránt élénk a kereslet.

 

Szoboszlai Tibor