Ingyen fürdőzhet minden elsős!
Fotó: Szarka Lajos

Jelképesen átadták a Nyíregyházán tanuló 1. osztályosok fürdőkuponját néhány intézményvezetőnek, de a tankerület a város összes iskolájába – beleértve az egyházi intézményeket is – eljuttattja az ajándékot, mellyel a gyerekek egyszeri ingyenes belépésre jogosultak az Aquarius Élményfürdőbe. A kezdeményezés célja, hogy a tanulóknak megkönnyítsék az óvodából iskolába történő átállást, és hogy a tanévet élménnyel indítsák.

A város iskoláiban tanuló összes 1. osztályos gyermek – még az is, aki nem Nyíregyházi lakóhellyel rendelkezik - ajándékot kap az önkormányzattól: szülői felügyelet mellett a hét bármely napján egyszeri alkalommal ingyen vehetik igénybe az élményfürdő szolgáltatásait.

„Nyíregyháza város többször adott már például tanszer csomagot az első 4 osztálynak. Ez hasonlóan illeszkedik a programhoz, nagyon örülünk ennek, hiszen ez egy célzott támogatás, akkor, amikor a legnagyobb a szükség rá, ugyanis az óvod-iskola átmenet egy nagyobb kiadást jelent a családoknak, úgyhogy örülünk ennek a támogatásnak is.” – nyilatkozta Veres László, a Vécsey Károly Tagintézmény vezetője.

A kuponok kiosztását a Nyíregyházi Tankerületi Központ vállalta, a szerdai eseményen Andó Károly, Bajnay Kornél, Veres László és Medve Róbert intézményvezetők is jelen voltak.

„Ez több mint 1200 tanulót érint. Lassan egy hónap eltelt a tanévből, a gyerekeknek szükségük van kikapcsolódásra. Mi osztjuk ki a jegyeket a fenntartóknak - rajtuk keresztül az intézményeknek.” – mondta Gaszperné Román Margit tankerületi igazgató.

A kezdeményezés fő célja az volt, hogy a gyerekek élménnyel indítsák az iskolás éveiket, segítve a szülőket az óvodai intézményekből történő átállásra.

„Az iskolakezdés minden gyermek életében változást hoz. Új környezettel ismerkednek meg, valakinek ez könnyebb, valakinek nehezebb. Amikor az iskola még egy ilyen plusz programot is biztosít, mellyel pozitív élményhez juthatnak a gyerekek, akkor ez egy segítség lehet, erősebb helyi kötődést, könnyebbséget jelenthet. Ez támogatandó, az önkormányzat részéről ez egy kiváló kezdeményezés, mi minden ilyen mellé örömmel állunk.” – emelte ki Podlovics Lajos a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. értékesítési igazgatója.

A gyerekek az Aquarius valamennyi élményelemét kipróbálhatják. Az intézménynek októberben még további kezdeményezései lesznek, 1-jétől az ingyenes szaunaprogramok állandósulnak, 6.-a és 15.-e között vezetnek be egy felnőttjegyeket érintő kedvezményt, mely külön a termál világ használatára feljogosító jegyeket jelent. Ez a kedvezmény a nem nyíregyházi lakosokat is érinti.

Az elsősök ingyenes fürdőzésére feljogosító kuponokat október 27-ig, a hét bármely napján fel lehet használni.

Kapcsolódó galéria

Fürdőkupon átadó az Aquarius Élményfürdőben