Ingyen jogsi tiniknek

A visszatérítés 25 ezer forintig jár sikeres vizsga esetén és akkor is igényelhető, ha valaki nem azonnal a kresz-vizsga után vesz részt a gyakorlati oktatáson. Évente harmincezer húsz évnél fiatalabb szerez jogosítványt itthon.

Július elsejétől a fiatalok jelentős támogatást kapnak jogosítványuk megszerzéséhez.

A kormány ugyanis megtéríti a Kresz- tanfolyam és vizsga díját a húsz évnél fiatalabbaknak. Ez azt jelenti, hogy 25 ezer forintig a diákok sikeres vizsga esetében visszaigényelhetik a költségeiket.

Nagyon sok információnk van arról, hogy vannak olyanok, akik eleve vártak erre a július elsejére, hogy majd ekkor jelentkeznek, mert ekkor jön ez a 25 ezer forintos visszatérítés, aki jelentkezik, a kormányrendelet értelmében amelyet egyébként ki is osztunk a tanulóknak, akik 20 év alattiak.

A szakemberek abban bíznak, hogy a támogatás ösztönözni fogja a diákokat, hogy minél hamarabb ismerkedjenek meg a kresz szabályaival. A kormány célja, hogy támogassa a fiatalok mobilitását, ezzel növelve a munkaerőpiacon való elhelyezkedésük esélyeit.

A kresz tanfolyamot évente csaknem ötvenezer húsz évnél fiatalabb diák kezdi el, közülük csaknem harmincezren sikeresen teljesítik is a vizsgát.

Azok, akik igénybe vennék a támogatást, az Új Nemzedék Központnál érdeklődhetnek, az utólagos visszatérítést elektronikusan is lehet majd igényelni.

 

Forrás: hirado.hu