Ingyen készítettek járdát a kórháznak!

A kórház főigazgatója a vállalkozókkal közösen mutatta meg a felújított járdát és az új információs táblákat a kórház területén hétfő délelőtt. Dr. Adorján Gusztáv elmondta, már korábban megkérték a helyi gazdasági társaságok vezetőit, ha lehetséges, akkor segítsenek olyan eszközök megvételében, vagy beruházások kivitelezésben, ah melyekre az intézmények nincs forrása.

– Az itt lévő vállalkozásoknak egy lehetőséget ajánlunk és kérünk tőlük, hogy amennyiben tudnak, akkor segítsenek a megújult és megszépült telephelyeinknek még színvonalasabbá tétele miatt és hála istennek, ez halló fülekre talált és a Vállalkozók Nyíregyházi Egyesülete önzetlenül felajánlott segítségeket – dr. Adorján Gusztáv, főigazgató.

Az elmúlt időszakban többek között egy játékgyártó multicég és egy közismert nyíregyházi vállalkozó összesen több tízmillió forint értékben vásárolt orvosi műszereket a kórháznak. A tömbkórház átadásán pedig a Vállalkozók Nyíregyházi Egyesületének egyik mély- és magasépítéssel foglalkozó cégvezetője jelezte szívesen nyújtana segítséget. A Nev-Út Kft. ügyvezetője azt vállalta, hogy a szülészeti tömb előtt lévő járdát és járólapokat újítja fel.

További képekért kattintson a fotóra!

– Amikor végig jártuk ezt a történetet, akkor felajánlottam, hogy ezt javasolnám, mert ez egy frekventált, nagyon nagy forgalmat bonyolít le ez a járda, gyalogosforgalmat, hogy itt ez lenne a szerencsésebb, hogy ezzel küzdenénk, amit én fel tudnék ajánlani – mondta Nevelős János, a Nev-Út Kft. ügyvezetője.

Összesen 150 négyzetmétert aszfaltozott le a NEV-Út Kft. a kórházi tömb előtt és 50 négyzetméteren pedig kicserélték a járólapokat. A beruházás értéke több mint 500 ezer forint. Ma az is kiderült, hogy az egyesület tagjai további vállalásokat is tettek, többek között információs táblákhoz biztosítottak forrásokat.

– Mivel itt élünk Nyíregyházán, többsége a vállalkozásoknak 10 vagy még inkább 20 éve működik a városban. Nem csak kivitelezési munkálatokban, karitatív jellegel is, ahol szükséges támogatjuk az igényeket. Így már támogatást nyújtottunk a Sóstói híd kialakításban is – mondta Lakatos Tibor ügyvezető.

A kórház vezetése arra hívta fel a helyi vállalkozók figyelmét, hogy továbbra is szívesen várják a jótékony felajánlásokat.

Z. Pintye Zsolt

(Fotó: Szarka Lajos)