Ingyenes jogi tanácsadás Nyíregyházán

 Nyugdíj, hagyaték, öröklés

Havonta közel 15 nyugdíjas ügyfél fordul megoldandó, jogi problémájával Dr. Tirpák György ügyvédhez. A jogász már három éve segíti a Nyíregyházán élő idősebbeket abban, hogy ügyeiket hivatalosan és jogszerűen tudják megoldani. Az Univerzum Üzletház első emeletén működő irodájában előzetes bejelentkezést követően nyugdíjjak, hagyatékkal, örökléssel, munkaügyekkel kapcsolatos problémák elintézésében segít. A 2013. évi CXXII. törvény, a Földforgalmi törvény hatályba lépését követően megszaporodtak azok az ügyek, amelyek a földdel kapcsolatosak. A nyugdíjasoknak nagy segítséget jelent az ingyenes jogi tanácsadás.

„A nyugdíjasok szeretik elrendezni ügyeiket”

Dr. Tipák György ügyvéd azért tartja fontosnak ezt az ingyenes szolgáltatást, mert szerinte a nyugdíjas korú emberek meglévő problémáikat gyakran éveken, évtizedeken át tolják maguk előtt és nem oldják meg. Tapasztalata szerint a nyugdíjasok egy idő után eljutnak életük vége felé, amikor már szeretnék rendezni dolgaikat. Ez vonatkozik az anyagi jellegű dolgokra, a gyerekekkel fennálló kapcsolatukra. Hozzátette, jellemző az, hogy biztonságot szeretnének maguknak teremteni, ezért nagyon sok, örökléssel kapcsolatos témában keresik fel. Az ügyvéd kifejtette, gyakran javaslatot várnak arra, hogyan tudnának megfelelő biztonságot teremteni maguk körül egy eltartási szerződés kötését követően.

Előzetes bejelentkezés szükséges!

A jogi tanácsadást a nyugdíjasok ingyenesen vehetik igénybe. Ezért az ügyvéd sem kap ellenszolgáltatást, szívességből segít az időskorúaknak. Aki igénybe szeretné venni ezt az ingyenes jogi tanácsadást, annak időpontot kell kérni a 06-30/438-66-63- as, vagy a 06-20/474-08-83-as telefonszámokon. Dr. Tirpák György ezt követően az Univerzum Üzletház első emeletén, a 107-es irodában várja nyugdíjas klienseit.

ME.