Ingyenes pénzügyi tanácsadás

Eredményességüket fémjelzi a 87 százalékos elégedettségi mutató is. Idén elsősorban a Családok Otthonteremtési Kedvezménye, valamint lakás- és más hitelfelvétel ügyében keresik őket az ügyfelek.

A Pénzügyi Tanácsadó Irodahálózat 2010-ben jött létre, pártatlan és ingyenes pénzügyi fogyasztóvédelmi tanácsadást nyújt Magyarország 9 megyeszékhelyén. Az Irodahálózatot a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete működteti, de munkájukat a Magyar Nemzeti Bank is támogatja. Az irodahálózat létrehozását az a cél vezérelte, hogy a vidéki fogyasztók számára könnyebb legyen a speciális pénzügyi információk megszerzése. Szolgáltatásaikat elsősorban természetes személyek vehetik igénybe pénzügyi vállalkozásokkal, szolgáltatásokkal kapcsolatos kérdések, vitás ügyek esetén.

 

CSOK ÉS HITELÜGYEK

 

Dr. Morvai Gábor, az irodahálózat vezető koordinátora elmondta, idén elsősorban a Családok Otthonteremtési Kedvezménye, valamint lakás- és más hitelfelvétel ügyében keresik őket az ügyfelek. Emellett tanácsokat kérnek akkor is, ha szeretnék átütemezni a korábbi adósságukat a hitelt folyósító banknál.

Persze a Pénzügyi Tanácsadó Irodahálózat nem hatóság, de az ország 9 megyeszékhelyén minden eszközük és szakértelmük megvan a hiteles információszolgáltatáshoz, amellyel a fogyasztók hatékonyan tudnak fellépni problémás ügyeik rendezésében. Az irodahálózattól az elmúlt években közel 50 ezer ügyfél kért segítséget, és a 87 százalékos elégedettségi mutatót sikerként könyvelik el. A Pénzügyi Tanácsadó Iroda Nyíregyházán a Széchenyi utcán, a Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában várja az ügyfeleket, de a www.penzugyifogyaszto.hu weboldalon minden elérhetőségük és előzetes tanácsuk is megtalálható.

Szoboszlai Tibor