Ingyenes városnézés Nyíregyházán

Idén is megszervezik Nyíregyházán az ingyenes városnéző programsorozatot, amelyhez az önkormányzat a Városi Civil Pályázatból nyújt támogatást. A Nyírség Turizmusáért Egyesület ebben az évben június 1-je és augusztus 31-e között minden szerdán és pénteken 14 órától várja a belvárosi sétára a nyíregyháziakat és a turistákat.

Koós Gabriella, a Nyírség Turizmusáért Egyesület titkára elmondta: tavaly templomnéző sétát szerveztek az érdeklődőknek, amelyen mintegy 700-an vettek részt, az ingyenes városnéző programra pedig több mint 500-an voltak kíváncsiak. A városnézésre idén is elsősorban turistákat várnak, de fogadják a városlakókat is, hiszen közülük is sokan érdeklődnek a program iránt.

 

LÁTNIVALÓKAT ÉS ÉRDEKESSÉGEKET IS KÍNÁLNAK

 

Az ingyenes városnéző séta a városháza elől indul. Az 1 órás túra során az érdeklődők megnézhetik a Kossuth teret, a Római Katolikus Társszékesegyházat, ahol Nyíregyháza vallástörténetéről is hallhatnak, megcsodálhatják a Korona Szállót, a Takarékpalotát, a Városalapítók szobránál Nyíregyháza történetéről és a bokortanyákról kaphatnak érdekes információkat, a séta során megnézhetik a Hősök terét, a megyeháza épületét, a túra utolsó állomása pedig a görögkatolikus templom.

 

A TURISTÁKAT INFORMÁCIÓKKAL IS ELLÁTJÁK

 

Az ingyenes városnéző túrára a Nyírség Turizmusáért Egyesületnél jelentkezhetnek azok, akik szeretnének részt venni a nyíregyházi sétán. Az ingyenes városnézésen a turisták Nyíregyháza idegenforgalmi attrakcióiról is kapnak információkat, így, ha kedvük támad, a séta után családjaikkal akár el is látogathatnak a Nyíregyházi Állatparkba, a Sóstói Múzeumfaluba vagy az Élmény- és Parkfürdőbe.

F. A.