Irány Párizs - Tarjányi István is ott lesz a paralimpián

Augusztus 28-án kezdődik Párizsban a paralimpia. Magyarországot közel 40 sportoló képviseli. Köztük van a nyíregyházi kerekesszékes vívó, Tarjányi István is. 

Az olimpikonok után, augusztus 28. és szeptember 8. között a paralimpikonoké lesz a főszerep Párizsban, ahol 39 magyar sportoló képviseli hazánkat 13 sportágban. A párizsi csapat tagjai közül tízen újoncok, két-három versenyző pedig az utolsó paralimpiáján vesz részt. Nyíregyházát Tarjányi István kerekesszékes vívó képviseli. A világranglistán az élmezőnyhöz tartozik, és az Európa-bajnokságon is ezüstérmet szerzett, így az a célja, hogy Párizsból is éremmel térjen haza. 

- Mindent megteszek majd, de szeretném, ha nem nyomna agyon a tét. Vertem már meg mindenkit a mezőnyből, de kaptam is ki mindenkitől, így bármi lehet – mondta  Tarjányi István kerekesszékes vívó. 

A Sportcentrum versenyzője második paralimpiájára utazhat, korábban már Tokióban részt vett a játékokon. Ideális körülmények között dolgozhattak az Atlétikai Centrumban kialakított vívóteremben, és sikerült elvégezni a tervezett munkát. 

- Felkészültünk a paralimpiára, beletettük azt a munkát amit kellett. A többi már a napi formán múlik. A legfontosabb, hogy felszabadultan vívjon – tette hozzá Pákey Béla edző.

Az olimpián három nyíregyházi sportolónak szurkolhattunk, Fucsovics Márton, Kovács Richárd és Helebrandt Máté személyében. A Sportcentrum igyekezett minden feltételt biztosítani Tarjányi Istvánnak a felkészülés során. 

- Már az egy siker, hogy két versenyzőnk kijutott az olimpiára illetve a paralimpiára. A világ legjobb kerekesszékes vívói lesznek ott Párizsban, és a mérkőzéseken minden  másodpercnek, milliméternek jelentősége van. Bízom abban, hogy Istvánnak minden összeáll majd - hangsúlyozta Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője. 

A paralimpiára a vívóknál 16 versenyző kvalifikálta magát. Tarjányi István kardban és párbajtőrben is indul, szeptember 3-án és 6-án szurkolhatunk a nyíregyházi versenyzőnek.