Ismét egy országos eredmény – Nemcsak a diákok jók matekból a Szent Imrében!

Országos 5. helyezett lett a szentimrés matematikatanárok csapata a Bolyai Matematika Csapatversenyen – osztotta meg hivatalos webportálján a Szent Imre Katolikus Gimnázium, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola.

2021. október 15-én tartották a Bolyai Matematika Csapatversenyt, ahol ebben az évben a Szent Imre Gimnázium matematikatanár csapata országos 5. helyet szerzett.

A vidéki gimnáziumok csapatai között az ország legjobbjai lettek.

A csapat tagjai: Kocsán Zsanett, Lajtosné Krajnyák Éva, Tamás Éva és Kallós Béla. 

– A versenyen a nyolcadikosok feladatsorát kellett megoldanunk. A 13 feladatból 11-et oldottunk meg teljesen hibátlanul. Sikerült nagyon hatékonyan együttműködnünk és megtapasztaltuk, hogy együtt dolgozva sokkal jobb eredményre vagyunk képesek, mintha külön-külön próbáltuk volna megoldani a feladatsort – osztotta meg a verseny kapcsán Kallós Béla.

– A diákjaink között 5 csapatunk biztosan megyei díjazott lesz, azonban pontos helyezéseik csak a novemberi eredményhirdetés után lesznek elérhetők – olvasható a Szent Imre Katolikus Gimnázium, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola weboldalán.

 

Szerző: Kallós Béla matematikatanár 

Fotók: Kovács István

Kapcsolódó galéria

Nemcsak a diákok jók matekból a Szent Imrében!