Ismét előny a Békéscsabánál - a röplabda döntő harmadik meccsén kikapott a Fatum

 A női röplabda Extraliga aranycsatájának harmadik mérkőzését Békéscsabán rendezték. A házigazda alaposan bekezdett, és 8-1-re vezetett az első szettben. Mint később kiderült ez döntőnek bizonyult, mert a folytatásban állandósult a különbség, bár néha felcsillant a remény, hogy közelebb kerülhet a Nyíregyháza, de a BRSE végül megnyerte a játszmát.

A második felvonás is 4-0-ás csabai vezetéssel indult, és nagyon jól blokkoltak a hazaiak ami elbizonytalanította a mieinket. A játszma derekán javult a nyíregyházi sáncmunka is, de még mielőtt lőtávolba kerülhetett volna a Fatum, mindig jött egy-egy hiba, így 12-7-nél is a Békéscsaba vezetett. Sajnos a nyitásfogadásokkal gond volt, ezt pedig könyörtelenül kihasználta a házigazda, 18-10-nél nyolc pont lett a hátrány. Hiába próbálkozott cserékkel is Hollósy László, a címvédő egy 9-0-s rohammal magabiztosan nyerte a szettet.

A harmadik szett ugyanúgy indult, ahogy az előző befejeződött – kiszerválta a mieinket a BRSE, és 4-0-ra vezetett. Valdez ütése után outot ítélt a játékvezető, Matic pedig reklamálásért pirosat kapott. Fernandez ütését követően 7-3 lett az állás, de azonnal jött Glemboczki válasza. Stabilabb lett a Nyíregyháza játéka így sokáig maradt a különbség, 14-8-nál viszont időt kellett kérnie a nyíregyházi trénernek. Kalicanin szépített majd Tóth mentett nagyot, de Ivanovic ismét hazai pontot szerzett. Bodnár nyitásaival és Dobi ütéseivel nem tudtak mit kezdeni a nyíregyháziak, így 20-10-nél ismét nagy lett a különbség. A hajrában sikerült szépíteni, de nyerte a játszmát és a mérkőzést a Békéscsaba, így ők várhatják előnnyel a pénteki negyedik összecsapást.

Linamar BRSE – Fatum Nyíregyháza 3-0 (18, 11, 16)

A három nyert mérkőzésig tartó párharc állása 2-1 a Békéscsaba javára. Pénteken 18 órától a Continental Arénában találkoznak az együttesek. 

Dankó László