Ismét lesz LEGO Játékváros Nyíregyházán: vasárnap reggeltől estig játszani hívják az érdeklődőket!

Második alkalommal rendezik meg a LEGO Játékváros programot Nyíregyházán. A színes, látványos, fellépőkkel tarkított rendezvény tavaly a Kossuth téren 20 ezer látogatót vonzott. Idén a Nyíregyházi Egyetemre költözik be a Játékváros, mert a felsőoktatási intézménnyel szoros a kapcsolatuk. Élményből most sem lesz hiány! A sztárfellépők mellett, az egész nap a játékról fog szólni a szabolcsi megyeszékhelyen.

Millió építőkocka, robotok, különleges szobrok várták a kicsiket és a nagyokat a tavalyi LEGO Játékváros programsorozaton. A dán multicég alkalmazottai egy feledhetetlen napot álmodtak meg az érdeklődők számára, ahol minden a közös játékélményről szólt. A Kossuth téren egy speciális iglut állítottak fel, a Dózsa György utcát embernagyságú építőkockákból álló szobrok díszítették és még a Váci Mihály Kulturális Központban is minden a játékos tanulásról szólt. A rendezvényre 20 ezren látogattak ki, és kiderült, a cég komolyan vette a társadalmi szerep- és felelősségvállalást.

A LEGO Manufacturing Kft. úgy döntött, idén megismétli a színes rendezvényt. Vasárnap a Nyíregyházi Egyetemre költöznek be egy napig és szerveznek egy tartalmas, tudásalapú programot. Workshopok, híres emberekkel történő beszélgetések színesítik majd az eseményt. A hely szellemének megfelelően a robotika, csillagászat, biológia, programozás is terítékre kerül.

Változatos gyerekprogramok, gyerekműsoroktól kezdve a valóban híres fellépőkön keresztül megannyi szórakoztató program áll majd rendelkezésre a nap során, főként a színpadon, de máshol is. Ha említek néhányat, azok biztosan figyelemfelhívók. Párkányi Kolos, aki egy nagyon híres bűvész, aki nagyon közel tud kerülni a gyerekekhez, az emberekhez. Illetve a Rippel fivéreket említhetném egyébként, akik valóban a sport, az egészség letéteményesei Magyarországon. Biztos vagyok benne, hogy nagyon jól tudják majd szórakoztatni és megmozgatni a gyerekeket és a közönséget

- fogalmazott Tóth Csaba, a dániai és nyíregyházi LEGO gyárak HR igazgatója.       

Az érdeklődőket már vasárnap fél tíztől várja a LEGO Játékváros a Nyíregyházi Egyetemen. A cég egy honlapot is készített, ami a https://jatekvarosnyh.hu oldalon érhető el és a részletes programot is tartalmazza.