Ismét lesz panasznap az ügyészségen – Indul az ügyfélfogadás
Ismét lesz panasznap az ügyészségen – Indul az ügyfélfogadás

Újra lesz panasznap az ügyészségen. A Bocskai utca 4. szám alatti épületben június 15-től elkezdődik az ügyfélfogadás. Ennek megfelelően minden szerdai napon személyesen fogadja a soros ügyész a panasznapra érkező ügyfeleket. Az épületben tartózkodás idejére szigorú szabályok érvényesek.

A koronavírus-járvány a hétköznapi ügyintézést is megbolygatta az elmúlt hetekben, a legtöbb esetben az online formát részesítették előnyben. A járványhelyzet enyhülése miatt viszont kezd visszaállni a korábban megszokott rend, néhány szabály betartása mellett már szinte mindenhol fogadnak ügyfeleket. Így például az ügyészségen is, ahol dr. Szilágyi László szóvivő tájékoztatása szerint ismét lesz panasznap. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség Nyíregyháza, Bocskai utca 4. szám alatti épületében újra kezdődik az ügyfélfogadás. Ennek megfelelően 2020. június 15. napjától kezdődően, minden szerdai napon 8 órától 12 óráig, illetve 13 órától 16 óráig az ügyfeleket személyesen fogadja a soros ügyész a panasznapon az ügyészség épületében.

Kötelező biztonsági szabályok

Természetesen itt is ügyelni kell a biztonságra, így új szabályok lépnek életbe. Az ügyfelek számára a szájat és az orrot eltakaró maszk viselése kötelező, továbbá használni kell a bejárat mellett elhelyezett kézfertőtlenítőt is. Természetesen a megjelenő ügyfelek kötelesek a két méter távolságot is megtartani az épületben tartózkodó többi személytől. Az ügyészség arra kéri az ügyfeleket, hogy mellőzzék a papír alapú beadványokat, mert azok esetleges átvétele után az ilyen papírokat az ügyészség több napig karanténban fogja tartani, ami meghosszabbítja az ügyintézést. Ugyanakkor továbbra is lehetőség van arra, hogy az ügyfelek ne személyesen jelenjenek meg az ügyészségen, hanem beadványaikat elektronikus úton, azaz e-mailben vagy ügyfélkapun keresztül nyújtsák be. A bejárat melletti postaláda is használható folyamatosan, de az itt elhelyezett beadványokra is vonatkoznak a szigorú karanténszabályok – áll az ügyészség közleményében.