Ismét MÁZS az Anconaiban
A Nyíregyházán született Mészáros Árpád Zsolt az Operettszínház egyik vezető színészeként két hónapon belül két új darabban debütált, s lesz bőven dolga nyáron is. Ám az Anconai szerelmesek régi stábjával szeretnék elkápráztatni júliusban két hétvégén a rajongókat Nyíregyházán, a szabadtéri színpadon az első, illetve a második résszel. MÁZS azt mondja: mindig szívesen jön „haza”, s a kollégákkal együtt szeretnék fergeteges esték részeseivé tenni a jelenlévőket.

– A napokban mutattuk be a Pedro Almodóvar filmje nyomán készült Nők az idegösszeomlás szélén című musicalt, őrületes sikerrel – mondta el Mészáros Árpád Zsolt. – Nehéz próbafolyamaton vagyunk túl, de sikerült egy olyan produkciót létrehoznunk, amivel történelmet csináltunk a zenés színházak palettáján. A történetet én mesélem el, tartom a kapcsolatot a közönséggel, miközben taxisofőrként is szerepelek. Örülök, hogy filmes karrierem is beindulni látszik. Nemrég kezdték el vetíteni a mozik a Tiszta szívvel című filmet, amiben egy olyan maffiózót alakítok, akit nagy erőkkel keresnek mindvégig, s amikor megtalálnak, akkor az ugyancsak a nyíregyházi színházból indult Thuróczy Szabolcs karaktere fejbe lő. ő a főszereplője a filmnek, s az ő ajánlására kerültem a produkcióba, amit ezúton is köszönök neki. Az Aranyélet című HBO-sorozat első szériáját nagyon szerette a közönség, ezért forgatjuk most le az újabb hat részt. Ebben is gengsztert játszom, egy ukrán összekötőt, aki dohánycsempészettel foglalkozik.
Tudjuk róla, rengeteget „játszik”. Anyaszínházában a Sybill című operettben a kormányzót alakítja. Ebben egy hetvenéves embert kelt életre, az Oszvald Marika által alakított Olga szerelmét. Másfél óra alatt készítik el Árpád sminkjét ehhez. Több kolléga úgy jött oda hozzá a premier után, hogy hosszú operettes karrier áll előtte. A Marie Antoinette élete által ihletett musicalben is szerepet kapott ebben az évadban. Ez utóbbiban a nagy francia forradalom idején „fejetlenné vált” XVI. Lajost alakította, mint magam is tanúsíthatom, hatalmas sikerrel.

KIMERÍTHETETLEN...

A szegedi Dóm téren készülnek bemutatni augusztus 12-én az Ének az esőben című darabot operettszínházbeli kollégáival. Augusztus végén láthatják az érdeklődők a Nemzeti Lovas Színház Gladiátor című gigaprodukciójában Mórahalmon. Ennek a premierje több ezer néző előtt mintegy száz ló, elefánt közreműködésével zajlott a Papp László Sportarénában. Nagy vágya, hogy ezt egyszer városunkban is bemutathassák. Többek között Papa­dimitriu Athi­na, Wolf Kati, Pintér Tibor és Sasvári Sándor a „játszótársai”. Ebben is mesélő, aki nagy magasságokban énekel, miközben lovagol. Mindig is vonzották azok a szerepek, amik fizikailag is próbára teszik a tűrőképességét. S mivel úgy tűnik, az ő energiái szinte kimeríthetetlenek, olykor a Női furcsa pár című Neil Simon darabban lép színre a Veres 1 Színházban. Egykor a nyíregyházi színházban együtt dolgoztak Venyige Sándorral, a teátrum igazgatójával.

SAN FRANCISCÓ-I TURNÉ IS VÁR RÁ

Nagyon sikeres évad áll mögöttem. Picit fáradt vagyok, mert rengeteg munkám akadt, de ez így van rendben. A következő évadra van egy megkeresésem az egyik hatalmas produkciótól rendezésre. Mindig vágytam arra, hogy a színházat egy másik szemszögből is láthassam. Erről még nem beszélhetek, de a retró szerelmesei nagyon fogják kedvelni. Pesten a Millenáris Parkban lesz a premierje. Az Utazás című musical bemutatójára készülünk az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére. Ebben lóval fogok bejönni az Operettszínház színpadára... Egy San Franciscó-i turné is vár rám, aminek nem lesz könnyű megtalálni a helyét a sok elfoglaltságom miatt.

(Szerző: Sz. Kántor Éva)

(Felső fotó: Anconai szerelmesek 2)


MECCSEKKEL NYIT A SZABADTÉRI

Idén a focirajongóknak is kedvez a Nyíregyházi Szabadtéri Színpad! A színházi programot megelőzően – a felfokozott várakozásokat kielégítve – a magyar válogatott csoportmeccseit (egyelőre...) és a döntőt láthatják. Az élményt egy 18 négyzetméteres LED-fal garantálja a 844 férőhelyes nézőtéren, június 14-én, 18-án és 22-én 18 órától, valamint július 10-én 21 órától – büfével, sörcsappal, ingyenesen.