Ismét Nyíregyházán lesz a Fedettpályás Bajnokság!
Fotó_Szarka Lajos

Sikeres évet zárt a Nyíregyházi Sportcentrum atlétikai szakága. Az országos bajnokságokon elért eredményeknek köszönhetően a harmadik legeredményesebb klub volt hazánkban, Szikszai Róbert, Helebrandt Máté és Bakosi Péter is ott lehetett az Európa-bajnokságon, és számos válogatott versenyzője van a csapatnak. Sokat segít a felkészülésben az Atlétikai Centrum, ahol ideális körülmények között tréningezhetnek a sportolók. 

- Országos elismerést kaptunk a bajnokság tavalyi rendezés kapcsán, és azóta dübörög az Atlétikai Centrum. Főleg a téli időszakban, amikor az atléták fedettpályára szorulnak, és ilyen színvonalú létesítmény nem csak az országban nincs másik, de a környező országokban sem. Most is tele a szállodai részleg válogatott versenyzőkkel – mondta Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.  

Nem csak magyar válogatott versenyzők készülnek most is a létesítményben, hanem Romániából és Szlovákiából is vannak atléták. Az Atlétikai Centrumban január 21-én és 28-án is felkészülési versenyt tartanak, majd február elején a kassai régió számára rendeznek versenyt, február 18-19-én pedig ismét Nyíregyházán lesz a Fedettpályás Bajnokság. 

- Szeretnénk megismételni, vagy túlszárnyalni a tavalyi eredményeket hazai részről. Idén világbajnokságot rendez Magyarország, és atlétáink közül többen is esélyesek arra, hogy induljanak a budapesti VB-n. Nyíregyházának egy óriási szenzáció lenne, ha 4-5 versenyzőnk ott lehetne a pályán - mondta Vas László szakágvezető.  

A bajnokságtól a szakemberek több csúcsdöntést is várnak, illetve ez jó alkalom arra, hogy rangos nemzetközi versenyekre kvalifikálják magukat az atléták. 

Kapcsolódó galéria

Edzés az Atlétikai Centrumban 20230111