Ismét sikerült a bravúr az OB-n

Az egyéni versenyen a fiúknál 102-en indultak, és két NYVSC-s kardozó is bejutott a legjobb nyolc közé, ahol Balc Dávid a 3., Varga Zalán pedig az 5. helyen végzett. Az egyenes kieséses rendszerben Szántó Dávid klubtársától, Varga Zalántól kapott ki, így Dávid a 26. helyen végzett.

A lányok egyéni versenyén 58 induló között Nyíri Villő az 5., Halász Panna a 36. helyen zárt.

Másnap a csapatok kűzdelmeivel folytatódott a bajnokság, ahol a lányok sajnos létszámhiány miatt nem tudtak rajthoz állni, így a fiúk sikeres szereplésében lehetett bízni.

Rekord számú, 18 csapat részvételével indultak a versenyzők a bajnoki címért. A Balc Dávid, Szántó Dávid–Varga Zalán összeállítású nyíregyházi csapat először legyőzte a Gödöllő csapatát 45:14-re, aztán a Törökbálint csapatát 45:23-ra, és ezzel bekerültek az elődöntőbe. A döntőbe jutásért a TFSE csapatát 45:41-re verték meg, és az aranyéremért a favorit BVSC-vel szemben maradtak csak alul, és ezzel a nagyon rangos 2. helyezéssel zártak.

Ezzel az ezüstéremmel az NYVSC Kard és Kerekesszékes Vívószakosztálya ismét komoly eredményt ért el az országos vívómezőnyben.