Ismét Tirpák Fesztivál és Pálinkanap Nyíregyházán
Az 5. Tirpák Fesztivált Pálinkanapokkal kiegészítve rendezik meg szeptember 23-án és 24-én a Kossuth téren. A főszerepet idén is a Népi Ízek Találkozója kapja, de újra megtartják a Nyíregyházi Bogrács- és Grillbajnokságot is. A Retro Party sztárvendége pedig Dr. Alban lesz.

A tavalyi Tirpák Fesztiválon 18 ezer adag étel fogyott, és a két nap alatt 25 ezer látogatója volt a Kossuth téri rendezvénynek. A főszerepet idén is a gasztronómia, az ételek, tehát a Népi Ízek Találkozója kapja. A hazaiak mellett Szlovákiából, Lengyelországból, Romániából és Ukrajnából öt város jelezte, hogy bemutatja kultúráját Nyíregyházán. Az 5. Tirpák Fesztivál idén először egészül ki a Pálinkanapokkal. A város 16 főzdét keresett meg, és 5 jó hírű, eredetvédett pálinkát előállító cég vállalta, hogy részt vesz a programon, népszerűsítve a hazai pálinkakultúrát. A két napos rendezvényen az étel kóstolójegyek 300 forintba kerülnek majd, a jövedéki terméknek minősülő pálinkáért pénzzel kell fizetni.

 

További képekért kattintson a fotóra! (Fotók: Szarka Lajos)

 

RETRO PARTY DR.ALBAN-NAL

 

Szombaton 19 órától Retro Party kezdődik az Ámokfutókkal, Kefirrel, Csordás Tibivel, dj Náksival és Betty Love-val, a sztárvendégről pedig már szárnyra kaptak a hírek. Dr. Ulrich Attila alpolgármester megerősítette, hogy az interneten megjelent híresztelés igaz, sikerült megegyezni Dr. Alban menedzsmentjével, és szeptember 23-án este Nyíregyházán az egykori világsztár lép színpadra és egy 40 perces koncertet ad.
Vasárnap második alkalommal rendezik meg a Nyíregyházi Bogrács- és Grillbajnokságot, folytatódnak a kulturális programok is, délután négy órától pedig megnyitja kapuit Laci betyár vigadója.

Szoboszlai Tibor