Itt a tél talán leghidegebb éjszakája!

A vasárnapra virradó éjszaka az ország döntő részén ismét -10 fok alá csökken a hőmérséklet. A Dunántúl keleti harmadán és az ország keleti felén jellemzően -15 fok alatti hőmérséklet valószínű. Az ország középső részein és az Északi-középhegység völgyeiben a szélvédett területeken, különösen a hóval borított tájakon azonban -20, -27 fok közötti hőmérséklet várható. A leghidegebb az Északi-középhegység nyugati völgyeiben valószínű.

 

SZÉL, HÓÁTFÚVÁS, VASÁRNAP NYUGATON KISEBB HAVAZÁS

 

Északkeleten, keleten (kiemelten Borsod keleti felén és Szabolcsban) az erős, olykor esetleg viharos (ált. 45-65 km/h) szél a hóval borított tájakon kisebb körzetekben továbbra is hordhatja a havat.

Az éjszaka második felétől vasárnap kora délutánig a Dunántúl nyugati harmadán (elsősorban az Alpokalján) többfelé várható jellemzően gyenge havazás (becsült friss hóréteg: ált. lepel - 4 cm, de főként Sopron környékén nem zárható ki 4-5 cm-t meghaladó mennyiség sem). Nyugaton a vasárnap délutántól, estétől ismét megerősödő (40-60 km/h) északi szél - az addigra - havas területeken hóátfúvást okozhat. Vasárnap késő estétől a Tiszántúlon is előfordulhat hószállingózás, gyenge havazás (becsült friss hó: lepel - 1 cm).

met.hu

(Fotó: internet)