Izgalmasnak ígérkezik a Bál a Savoyban
A Móricz Zsigmond Színház ismét különleges darabbal készül a nézőközönség számára, amiről a Nyíregyházi Televízióban hallhattak bővebben a nézők. A Szieszta című műsor hétvégi vendége a várva várt darab rendezője, Novák Eszter volt, aki kulisszatitkokat is elárult a március 5-én bemutatásra kerülő Bál a Savoyban című előadásról.

– A Bál a Savoyban Ábrahám Pál nagyoperettje. Ő az a magyar operettszerző, aki az 1920-as évektől formailag és zeneileg is beoltotta az operetteket jazz zenékkel. Ez a mű is telis tele van slágerekkel, a néző rá fog csodálkozni a darabra és a dalokra egyaránt – kezdte a beszélgetést Novák Eszter, aki rendezői feladatai mellett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen is tanít.

 

VÁLTOZATOS ZENEI STÍLUSOK TALÁLKOZÁSA

 

– Angol waltzertől kezdve, swinges szál, bossa nova, latinos ritmusok és keleti dallamok is felcsendülnek majd az előadás során. A prózában az eredeti fordítást vettük alapul Kárpáti Péter dramaturg-íróval, a dalszövegeket pedig Romhányi József fordította. A színház zenekari árkába pontosan tizenhat zenész fér be, velük foglalkozott Lázár Zsigmond zeneszerző – mesélt a darab részleteiről a rendező. A legnagyobb kihívást az jelentette a társulat számára, hogy a zene maradéktalan legyen mind stílusban, mind megformáltságban és színészi játékban.

[REKLAM]

– Természetes, hogy a 21. században az ember némely motívumait, sajátosságait az operettnek halvány iróniával kezeli, de ez inkább a közönség szórakoztatása miatt van – árulta el Novák Eszter.

 

NAGYSZERŰ SZEREPLŐGÁRDA

 

A világot meghódító nagyoperetthez kiváló szereplőgárdát sikerült összeállítania a rendezőnek. – A férfi főszereplő a nagyszerű tenorista Vaszkó Bence lesz, a táncos-komikus karaktert pedig Gulácsi Tamás alakítja majd. A csodálatos hangú Horváth Margit La Tangolitaként lesz látható, személy szerint nagyon régen vártam, hogy dolgozhassak vele. A primadonna Madeleine bőrébe Kosik Anita fog bújni, akit már jól ismer a nyíregyházi közönség, az amerikai unokahúg, Daisy Parker szerepét pedig a vendégszínész Kiss Diána Magdolna kapta, aki az első zenés osztályomban végzett, így ez külön nagy öröm számomra – mondta az adás végén a Szieszta vendége.

Farkas Fanni