Janicsák István: nem „szúrtunk”,  hanem énekeltünk

 – Nyíregyházán, ahol már többször jártunk, szeretik a magyar zenét és mi szívesebben is koncerteztünk itt, mint a nyugati tájakon. Az itteni emberek közvetlenebbek és közel érzem õket magamhoz. Kitartók és életszeretõk. Még a régi hármas úton is sokat jöttünk erre és mikor megláttuk a „-bokor” táblákat, már mosolyogtunk. Most, mikor az autópályán érkezünk majd, ugyanarra a vendégfogadó kedvességre és figyelmességre számítunk, amit soha nem lehet elfelejteni. Új idõk járnak, de a mosolyunk a régi lesz.

A HAJNALI PÁLINKA MINDIG ELMARAD

– Jártunk már igazi szabolcsi disznótoron, de nem szúrni, hanem énekelni. Bár a Veresegyházi Asszonykórus sokat tud a hagymás vérrõl és a velõrõl is, de a hajnali pálinkára nem szoktunk ideérni. Ami engem illet, legkedveltebb itteni „csemegém” a nyírségi töltött káposzta, sok rizzsel, édes káposzta levélben, paradicsomosan, amelyet sokszor próbáltunk otthon leutánozni, de meg sem közelíti azt, amit itt készítenek. Mindent „bedobtunk”, reménytelen. Például ezért is érdemes Nyíregyházára utazni Budapestrõl. Boldog lennék, ha valaki meglepne vele.

KÓSTOLÓ A KOLBÁSZ MELLÉ

Az énekes azt mondja, õk mindig jóked­vükben zenélnek, így nem is lesz ez másként Nyíregyházán sem. Az ismert Z’Zi labor slágerekbõl adnak „kóstolót” a kolbász mellé a kilátogatóknak, hiszen az asszonykórus tagjait is magával hozza.

– Többek között a No Woman, No Cry és a Honky Tonk Woman feldolgozások is elhangzanak majd más kedvelt dalaink mellett. Ugyan ez nem lakodalmas zene, de a disznótorost, jó bor mellett magyar rockzenével is le lehet mozogni. A gyerekekre is gondolva pedig, ajándékba Gálvölgyi János zenés hangoskönyvébõl viszünk magunkkal, amellyel reméljük, sok apróságnak is örömet okozunk majd.

(Szerző: Bruszel Dóra)