Játszd újra, Sam! - Woody Allen klasszikus vígjátéka végre a Móricz Zsigmond Színház kamaraszínpadán!

A Játszd újra, Sam című előadás olvasópróbáján már túl vannak a szereplők. A tervek szerint a bemutató 2024. október 11-én lesz 19.30 órától a Krúdy Kamarában. Woody Allen keserédes vígjátéka Rák Zoltán rendezésében arról mesél, hogy amikor az életed válságba kerül, kellő öniróniával és egészséges humorral, mindig tudjunk önmagunkon (is) nevetni.

Párkapcsolatban élni, néha nagyon nehéz, főleg akkor, ha nincs. A neurotikus filmimádó Allan, saját belső világában és szeretett filmjeiben él. Kétségbeesetten szeretne sikertelen házassága fájdalmaiból kikecmeregni. Barátai (Dick és Linda) aggódva igyekeznek talpra állítani. Kellemetlenebbnél kellemetlenebb randevúk után, a gyógyszerfüggő Allan rájön arra, hogy akit keres, az épp az orra előtt van. De sajnos ez a nő, tabu.

Képzeletbeli támasza: Humphrey Bogart, kíméletlen tanácsokkal látja el az udvarlás terén, melyek a filmekben talán működnek:

„Semmi sincs, amit egy whiskey meg szóda helyre ne hozna.”

„Nincs titok, kölyök. A nők pofonegyszerűek. Eggyel sem találkoztam még, aki ne értett volna meg egy szájba vágást, vagy egy golyót a 45-ösömből.”

Csakhogy Allan, nem Bogart, és az élet nem a Casablanca!

 

Szereplők:

Allan Felix: Tóth Zolka

Nancy: Kosik Anita

Dick Christie: Illyés Ákos

Linda Christie: Széles Zita

Sharon Lake; Gina; Vanessa; Diszkós lány; Intellektuális lány; Barbara: Nyári Dia m.v.

Humphrey Bogart: Horváth László Attila