Javítják a rekortán felületét

Sóstó központi parkjának kialakítása és a tó körüli sétány 2014-ben valósult meg. Az aktív turisztikai elemeket tartalmazó fejlesztés keretében akkor rekortán futósávot is kialakítottak. Ám sokan nem megfelelően, nemcsak futásra használják a pályát. Akadnak, akik például kerékpárral közlekednek a sávon – ám a rekortán mozgási energia elnyelőképessége nem túl magas, ezért hamarabb kopik, reped vagy éppen porlad a gumipálya burkolata, ha nem rendeltetésszerűen használják azt.

 

Garanciális munkálatok

 

Podlovics Roland projektvezető elmondta, a közel 1 kilométer hosszú futópályán a hibák leggyakrabban dilatáció miatt keletkeznek.

További képekért kattintson a fotóra!

A tó és a körülötte lévő sétány is "mozog". Hozzátette, a sérüléseket, burkolathibákat a kivitelező garanciális kötelezettség keretében javítja.

 

Gyors és hatékony munka

 

Csütörtökön felszedték a hibás, megrepedt gumirészeket, pénteken pedig már a reggeli órákban portalanították a felületeket. A kivitelező cég munkatársai ezután egy speciális ragasztóanyaggal dolgoztak, majd a ragasztózott felületre vitték fel a gumiőrleményt. A rekortán körülbelül 6 óra alatt köt meg – azután már használhatják a futók a pályát.

 

Sokan szeretik a pályát

 

Az általunk megkérdezett futók és sétáló emberek, köztük Kelemen Andrea is azt mondta, szeretik a sétányt és a futópályát. Andrea szerint kényelmes felületű a rekortán – sokan járnak ki kocogni, futni a tó köré. A futósávon most összesen 40-45 méternyi szakaszt újítanak. A futósáv felülete jól tapad, minősége pedig jó, hiszen most is a teljes pálya alig 5 százalékát kellett javítani.

Dér Vivien

(Fotó: Szarka Lajos)