Javítóintézetbe kerülhet

Javítóintézetbe kerülhet az a fiatalkorú, aki tavaly áprilisban rongált meg egy ital automatát a Bujtosi Szabadidő Parkban, majd néhány hónappal később egy gyermeket vett rá a lopásra.

A 17 éves fiú gyermekvédelmi gondoskodásban él, azonban a gyermekotthonból rendszeresen megszökik. 2023 áprilisában az egyik éjszakát barátaival Nyíregyházán, a Bujtosi Szabadidő Parkban töltötte, amikor elhatározták, hogy az ott lévő italautomatát feltörik, és abból pénzt, illetve különböző termékeket lopnak el.

A fiatalkorú vádlott az italautomata plexi borítását lábbal berúgta, miközben két társa figyelt. A védőborítás ugyan betört, azonban a fiatalok sem a készpénzt, sem pedig a termékeket nem tudták ellopni, így távoztak. A rongálással azonban több mint 250.000 Ft. kárt okoztak.

Néhány hónap múlva a fiatal fiú egy gyermeket vett rá arra, hogy szerezze meg egy fiatal lány táskáját. A gyermekkorú a padon ülő sértett előtt elszaladt, és felkapta mellőle a kézitáskát, majd társának átadta, aki abból 3.000.-Ft-ot vett ki.

Az ügyészség a fiatalkorú vádlottat két rendbeli lopással vádolja, és vele szemben javítóintézeti nevelés kiszabását indítványozta.