Jelentősen enyhül az idő, de nem a napsütéstől
Fotó: Illusztráció

Egy melegfront éri el a Kárpát-medencét, így jelentősen megenyhül az idő, de lesznek olyan tájak, ahol ebből alig lehet majd érezni valamit.

Többnyire borult, párás lesz az idő, de főleg a nyugati megyékben rövid időszakokra felszakadozhat a felhőzet – írja az Országos Meteorológiai Intézet. 

A Dunántúlon napközben egyre többfelé ered el az eső, amely délutánra meg is szűnik, majd késő este újabb csapadékzóna érkezik. A látási viszonyok napközben csak lassan javulnak, többfelé akár tartósan is megmaradhat a sűrű köd. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

A csúcshőmérséklet általában 0 és +5 fok között valószínű, azonban a Dunántúl nyugati felén több fokkal enyhébb lesz az idő. Késő este 0 és +7 fok között alakul a hőmérséklet.

Estére eleinte országszerte borult lesz az ég, majd nyugat felől a megerősödő magassági széllel egyre nagyobb területen szakadozik fel, csökken a felhőzet. Azonban a délnyugati és északkeleti területeken nem várható érdemi javulás.

Átmenetileg több helyen fordulhat elő kevés eső, szitálás, északkeleten ónos szitálás. A légmozgás a talaj közelében többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +7 fok között alakul, az Észak-Dunántúlon a magasabb, északkeleten az alacsonyabb értékekkel.

 

Forrás: hirado.hu