Jön a Fradi-Szpari bajnoki - irány az Üllői út

A Ferencváros ellen lép pályára az NB-I-es labdarúgó bajnokság következő fordulójában a Nyíregyháza Spartacus. A két csapat tavasszal kupameccsen már találkozott, akkor nagy csata után a fővárosiak jutottak tovább. 

Túl van a stadionavató mérkőzésén a Nyíregyháza Spartacus. A játékosok először léphettek pályára az új létesítményben, és tíz év után játszhattak ismét Nyíregyházán élvonalbeli találkozót. A Szpari át is költözött a napokban az új öltözőbe, és a játékosok már a következő mérkőzésre készülnek. Az ellenfél vasárnap a Ferencváros lesz, idegenben. A Fradi ellen tavasszal kupameccset játszott a Spartacus a döntőbe jutásért, és akkor bár sokáig vezettek a mieink, végül a hajrában fordítottak a zöld-fehérek. 

- A Ferencváros a kerete azóta kicserélődött, az edző személye is változott, de ha ugyanolyan bátran futballozunk mint akkor, és felvállaljuk a saját játékunkat, akkor lehet keresnivalónk. Meg kell próbálnunk pontot szerezni - mondta Tímár Krisztián vezetőedző. 

Várhatóan sok néző lesz a Groupama Arénában, és a szakmai stáb az ottani hangulatra is igyekszik felkészíteni a keret tagjait. Sokan most játszanak majd először ebben a stadionban.  

- Remélem ez majd inkább feldobja a játékosokat. Egyszerűen, gyorsan kell játszanunk, a mai kupamérkőzését is még megnézzük a Fradinak, de a játékosoknak kell felnőni a feladathoz. Ma még szurkolunk a zöld-fehéreknek, hogy legyenek ott a csoportkörben, ez a magyar futball érdeke is, de a hétvégi bajnokin szeretném, ha a mi akaratunk érvényesülne, és meglepetést okoznánk – tette hozzá Tímár Krisztián. 

Tímár Krisztián a ferencvárosiaknál nevelkedett, és futballozott, így számára még különlegesebb lesz a találkozó. De érdekes lesz Kovácsréti Márk számára is, a nagypapája, Ebedli Zoltán a Fradi legendás játékosa volt. A támadó bízik a pontszerzésben. 

 - Tudjuk, hogy az FTC hazai pályán szeretne majd kezdeményezni, de nem akarunk alárendelt szerepet játszani. Ők még a nemzetközi mérkőzésekre is koncentrálnak, nekünk ezt is meg kell próbálnunk kihasználni – hangsúlyozta Kovácsréti Márk. 

A vasárnapi a 25. bajnoki mérkőzés lesz a két csapat között, 22-őt az NB-I- ben vívtak az együttesek. Háromszor sikerült csak nyerni a fővárosiak ellen, az Üllői úton pedig csak egyszer, 2010-ben szerzett pontot a Nyíregyháza, akkor 0-0 lett a végeredmény. A Szparinál legutóbb már játszhatott a sérülés után visszatérő Baki Ákos és Toma György. Nagy Dominik rehabilitációja is jól halad, a Debrecen elleni találkozóra rendbe jöhet. A szintén sérült Myke Ramosnak és a gerincműtéten átesett Géresi Krisztiánnak még várnia kell a visszatérésre.

A vasárnapi mérkőzés 19.45-kor kezdődik Budapesten.