Jön a második felvonás - a Békéscsaba érkezik ma este Nyíregyházára

 Békéscsabán megkezdődött a női röplabda bajnokság döntője. A Fatum Nyíregyháza hosszú idő után játszhat ismét finálét, és ha már idáig jutott a csapat, szeretné megragadni a lehetőséget. Az első meccset 3-1-re a BRSE nyerte, Hollósy László vezetőedző pedig azt kérte a lányoktól, élvezzék a döntő minden percét!

- Továbbra is azt kell hangsúlyozni, hogy a Békéscsaba a favorit, ők az aktuális bajnokok. A kupadöntőben sikerült őket legyőznünk, de ebből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. Remek játékoskeretük van, a kupafiaskó után pedig szeretnének bizonyítani. Nekünk nem szabad görcsölnünk, élvezni kell minden pillanatát a döntőnek, a legnagyobb elvárásom a játékosokkal kapcsolatban az, hogy merjenek játszani, és hogy ez mire lesz elég, majd meglátjuk a finálé után – mondta Hollósy László vezetőedző.

A tréner mióta Nyíregyházán van, először kapott ki csapatával. Ha csak minden hetedik mérkőzésen szenved vereséget az együttes, azt látatlanban mindenki aláírja. Tatjan Matic is, aki tavaly még a Békéscsabát erősítette.

- A csabaiakat legyőztük a kupadöntőben, de tudjuk, hogy egy erős csapat. Bár az első mérkőzésen kikaptunk, úgy érzem jól sikerült a felkészülésünk, és szeretnénk nyerni hazai környezetben. Jó lenne meglepetést okozni a bajnoki döntőben is – mondta Tatjana Matic.

Több jó egyéni teljesítmény is volt a nyíregyháziaknál az első találkozón, a szakmai stáb pedig abban bízik, pénteken végig egyenletes teljesítményt nyújt majd az együttes.

- Békéscsabán három játszma rendben volt de nem játszottunk elég agresszívan, szélen nem fejeztük be a támadásokat. Nincs dráma, kontrollálni kell az érzéseinket és tanulnunk kell a hibákból a pénteki meccsig – mondta Hollósy László.

A két csapat pénteken 20 órakor találkozik a Continental Arénában, a párharc harmadik mérkőzését pedig május 7-én vívják az együttesek Békéscsabán. A sorozat az egyik fél három győzelméig tart.

Dankó László