Jordán Adél nagy négyese

Az Abigail bulija, a Bagoly és Cica című vígjátékok mellett a Dumapárbaj című filmben, valamint az Ed Is On zenekar énekeseként is jókedvre derítette a nézőket az S.O.S. szerelem!, a 9 és ½ randi, a Megdönteni Hajnal Tímeát és más nagysikerű filmekből is jól ismert színész, aki kedves közvetlenséggel válaszolt kérdéseimre az első bejárópróbájuk előtt.

 

Koncerten is fellép

 

– Többször jártam már a VIDOR-on. Az egri színházzal léptem itt fel először az Othelló Gyulaházán című darabban, de szerepeltem a TÁP Színházzal is, ami egészen szokatlan próbatétel elé állította a közönséget, ám nagyon szépen vették az akadályokat. A Katona József Színházzal két éve mutattuk be Goldoni A nyaralás című darabját. Az ebben való alakításomért Pálos Hannával megosztva a legjobb mellékszereplőnek járó Smeraldina-díjat kaptam itt. Nagyon örültem az elismerésnek. Remek a nyíregyházi közönség, sokat nevetnek; kiválóak a szereplések utáni bulik a büfében... Néhány éve meghívott a kollégám, Tasnádi Bence az Ed Is On nevű zenekarának koncertjére. Ettől kezdve többször felléptünk a VIDOR keretein belül, ami szintén nagyszerű élmény. Más koncertjén is voltam már itt, így igazi fesztiválhangulatot teremt számomra Nyíregyháza.

 

Mozivásznon a Dumapárbaj

 

Mint megtudtuk, nagyon örült, hogy megismerhette a Dumapárbaj rendezőjét, Paczolay Bélát. Kiváló a hangulat a forgatásain, semmi idegesség, jóllehet azt is keményen megmondja, ha valami nem tetszik neki. Egy kissé törtető menedzsernőt játszik benne, aki még maga sem tudja, milyen is ő valójában, így minden jelenetben más parókában, más sminkkel szerepel. Nagyon erősnek akar látszani, pedig nagyon gyenge. Keresi önmagát, s palástolni próbálja sérülékenységét. Amikor szakítani akarnak vele, akkor paróka nélkül zokog, s talán magára is talál kicsit.

[REKLAM]

– Az Abigail bulijában Angie-t játszom, egy fiatal házaspár egyik tagját. A „férjem” Ötvös András. Én ápolónő vagyok, a párom pedig adatrögzítő. Meghívnak bennünket vendégségbe az anyagilag sokkal jobban álló Beverlyék. Számtalan komikus helyzet adódik abból, hogy ők módosabbak, s ráadásul a nőnek még a férjem is kellene. Próbálok erről tudomást se venni, de egyre világosabbá válik, hogy egyik párkapcsolat sem működik jól... A Bagoly és Cicát Orlai Produkcióban ketten játsszuk Szabó Kimmel Tamással. Igazi üdítő darab, ami kellemes szórakozást ígér. Egy író és egy leány találkozásáról szól, a „meccseikről” másfél órában. Minden szükséges dolgot hozunk magunkkal az előadásokra, még a fodrász, sminkes, kellékes is ugyanaz, mint Pesten.

 

A férje szerepelt a VIDOR-on

 

Szombaton beszélgettünk, de kedd estig itt maradnak a férjével, Keresztes Tamással Nyíregyházán. (Őt A két Korea újraegyesítésében láthatták a szerencsések, illetve az Isteni műszak, az Aglaja vagy a Mancs című filmekben.) Egy kis pihenésre is jut idejük, ami nagyon rájuk fért az előző, sűrű évad után. Nagyon tartalmas nyaruk volt, amihez hozzájárult, hogy Kisorosziban van egy telkük, a környékén egy bányató, jártak lovagolni, együtt volt a család... Kisfiuk, Andor sem unatkozik, míg ők Nyíregyházán játszanak: beszélgetésünk idején éppen a pesti állatkertben barangolt a nagymamájával, Lázár Kati színésznővel.

 

Puccini bekerül a repertoárjába

 

– „Szép” évad vár rám. Csehov Sirályában Mását alakítom Ascher Tamás rendezésében. Nagyon boldogan, csillogó szemekkel hallgatom, mert sokat lehet tőle tanulni. Azután Pintér Béla egy Puccini-operát rendez a Katonában, ami kihívás lesz, hiszen énekelnem is kell benne, de természetesen ezt a művet a saját színházunk képére alakítjuk. (Pintér Béla és Társulata kapta a múlt évben a VIDOR-on a legjobb előadás díját – szerk.) Lessing Emilia Galottija lesz a 3. premierem, amiben egy grófnőt fogok alakítani. Ez ismét egy másfajta világba visz el, új kihívásokat nyújt. Közben persze több elmúlt évadbeli előadásban is szerepelek, például a Fényevőkben. A Centrál Színházban a Chicago című, Bozsik Yvette rendezte musicalben Velma Kellyt alakítom. A színházi munkáim miatt nem tudtam elvállalni egy filmes szerepet mostanában, de olyan hirtelen bukkannak elő ezek a felkérések, ezért nem vagyok kétségbe esve, hogy a jövőben nem lesz ilyenben részem.

Sz. Kántor Éva