Jósavárosi Advent – Meghitt hangulatban, színes programokkal készültek az Ünnepekre
Fotó: Trifonov Éva

December 16-án pénteken megrendezésre került a Jósavárosi Advent program, mely a rossz idő ellenére, sokaknak csalt mosolyt az arcára, meghittséget a szívükbe.

 

A helyi civilek összefogásából, az önkéntes segítők kitartó munkájából a helyi iskolák és óvodák odaadásából ismét egy maradandó program született a városrészben.

Akik erre jártak pénteken, már reggel 8 órától láthatták, hogy valami készül, hiszen a színpad már épült, és a NYÍRVV munkatársai a sátrakat állították fel a téren. Mikor minden a helyére került 12óra 30 perckor az Együtt a Családért Kulturális egyesület, a Nyírség könyvtár Alapítvány és A Gyermekekeért, a Fiatalokért és a Családokért Közhasznú Egyesület képviselői ünnepi gondolatokkal nyitották meg a rendezvényt.

Egészen este 19 óráig tartottak a színpadi programok, mely minden korosztályt megszólítottak. A kísérőprogramok sem maradhattak el, hiszen 3 sátorban kézzel készített termékeket lehetett vásárolni, voltak, akik itt szerezték be a fa alá szánt személyes meglepetéseket.

– Akik megéheztek, vagy átfagytak, a rendezvény ideje alatt egy finom lapcsánkára és egy forró teára a szervezők vendégei voltak. Az ízletes lapcsánkát a Sóstói Polgárőr Egyesület 3 oszlopos tagjának köszönhetjük, a forró tea pedig a Szent Imre Gimnázium együttműködésével valósult meg. A nap egyik fénypontja az élő betlehem, volt, hiszen a Szent Imre Plébánia tagjai elénk varázsolták a betlehemi istállót két szamárral és két racka juhval, valamint életre keltették a bibliai alakokat, Máriát, Józsefet a kisJézust, és a Három Királyokat. Csodás látvány volt. A rendezvényideje alatt a lakosok biztonságáról a Jósavárosi Polgárőr Egyesület tagjai, valamint a Tiszarádi Őrző-Védő Polgárőr Egyesület tagjai gondoskodtak – tájékoztatta az eseményekről szerkesztőségünket Nagy Szabina, aki egyben a program egyik főszervezője is volt.

Kapcsolódó galéria

Jósavárosi advent 2022