Jótékonysági napot szerveznek: összefogtak Kolos gyógyulásáért

Egész napos jótékonysági programot szervez a Koloscsoda Gyógyulásáért Alapítvány augusztus 10-én, 9 órától a IKSZT udvarán, Sényőn (Kossuth Lajos út 33.). A rendezvény célja, hogy támogassák Kolost, aki egy ritka betegségben szenved.

Kolos 2017-ben született. Szülei nagyon hamar észrevették, hogy gond van a mozgásával. A gyógyornákat, kivizsgálásokat, terápiákat követően kiderült: a kisfiú Duchenne-féle izomdisztrófiában szenved. A betegség következtében az érintettek az életkoruk előrehaladtával folyamatos leépülésnek vannak kitéve. Kolos jelenlegi állapotát külföldön lehet csak kezelni, azonban a terápia nagyon költséges. A szülők ezért hozták létre a Koloscsoda Gyógyulásáért Alapítványt, a befolyt támogatásból pedig Kolos gyógykezelését finanszírozzák. 

Az egész napos jótékonysági rendezvényen a fellépők is támogatják a kisfú gyógyulását, jelen lesz a 4 For Dance együttes, a Nyíregyházi Mentőkutyás Egyesület, Pancsi Bohóc, Gulyás Attila, a Móricz Zsigmond Színház művésze és még sokan mások. Továbbá a látogatók különböző kísérőprogramokon vehetnek majd részt és támogathatják Kolost és családját.

 Csatári Jázmin Abigél