Jubilál a Szent Imre Katolikus Gimnázium

 

Negyed évszázad

 

1992-ben két osztállyal kezdte meg első tanévét a Szent Imre Katolikus Gimnázium. Három évvel később már elindította nyolcosztályos gimnáziumi képzését, majd 2007-ben általános iskolai osztályokkal bővült az intézmény. 2011-ben kiválóan akkreditált tehetségpont, 2013-ban pedig Alapfokú Művészeti Iskola is lett a Szent Imre, közben pedig, 2012-ben óvodát indított a belvárosban. Az iskola fennállásának 25 éves jubileuma alkalmából szentmisét tartottak az intézmény kápolnájában. Kaszásné Tóth Judit igazgatóhelyettes elmondta:

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy egy kiváló tehetségpontnak a keretében a Talentumok programunkban sikerül a gyerekeknek a lehető legjobb képzést nyújtani és előrehaladhatnak a versenyeredményekben is, ehhez kapcsolódóan pedig lelkiekben is tudnak fejlődni. Fontos az is, hogy a határon túli kapcsolatainknak köszönhetően tudjuk támogatni a határon túli keresztény iskolákat is – katolikus iskolákkal vagyunk kapcsolatban a Felvidéken, ezen kívül Kárpátalján és a Partiumban is és a Határtalanul pályázatban más határon túli intézményekkel is föl tudjuk venni a kapcsolatot.”

 

Foglalkozások, beszélgetések

 

Színes programokkal is ünnepelték a 25 éves jubileumot. A 4.-es diákok például Szent Imre jelképét, a fehér liliomot üvegfestékkel alkották – megannyi kézműves foglalkozást szerveztek, a nagyobbak pedig nyári élménybeszámolót tartottak, többek között ifjúsági zarándoklatról is meséltek iskolatársaiknak. A 25 éves jubileum alkalmából több diák részt vett egy 25 km-es kerékpártúrán. Nyírtelekig, majd vissza, az iskolájukig bicikliztek.

Dér Vivien