Jubileumi Jósavárosi Napok: 50 év színes ünnepe

A Jósavárosban idén különleges alkalomra készülnek: augusztus 16-17-én a Jósavárosi Napok 50. jubileumi évfordulóját ünnepli. Az évtizedes hagyományokra visszatekintő kétnapos rendezvény sajátos programokkal kínál kikapcsolódást és szórakozást minden korosztály számára.

A Jósavárosi Napok története öt évtizeddel ezelőtt kezdődött, és azóta is töretlen népszerűségnek örvend. Célja, hogy közösségépítő jellegével és gazdag programkínálatával minden résztvevő számára felejthetetlen élményeket nyújtson.

 

Tradíciók és új élmények

Az 50 éves jubileum egy különleges mérföldkő, amely nemcsak az ünneplés, hanem a közösségi összefogás és a hagyományok ápolásának is lehetőséget ad. Ezt a jelentős alkalmat a szervezők különösen fontosnak tartják, hiszen az esemény több generáció számára is emlékezetes élményeket nyújtott az évtizedek során. – Turóczi Kingával, az Együtt a Családért Kulturális Egyesület koordinátorával gyerekként a Jósavárosban nőttünk fel. Emlékszünk azokra az időkre, amikor a Jósavárosi Napok egy nagyszabású rendezvénynek minősült és gyerekként óriási izgalommal vártuk. Szeretnénk, ha a mai gyerekek és családok ugyanazt az izgalmat és várakozást élnék meg a közelgő augusztusi ünnep kapcsán, az idősebb generáció pedig visszakapna valamit a múltból – fogalmazott Nagy Szabina, a településrész önkormányzati képviselője, A Gyermekekért, a Fiatalokért és a Családokért Közhasznú Egyesület elnöke.

 

Fókuszban az egészséges életmód

Augusztus 16-án, pénteken a sporté lesz a főszerep. Az Együtt a Családért Kulturális Egyesület szervezésében és az elmúlt 5 évben az önkormányzat támogatásával megvalósuló programsorozat a Jósavárosi Művelődési Ház előtti téren kezdődik 16.00 órakor és 20.00 óráig tart. A látogatók különböző sportbemutatókat tekinthetnek meg, sporteszközöket próbálhatnak ki, valamint részt vehetnek tornán, jógán, asztalitenisz-tornán. A rendezvény célja az egészséges életmód népszerűsítése, így minden korosztály számára kínál programokat, a gyerekektől kezdve az idősebbekig. A kísérőprogramok között lesz szenior torna, pingpong, vízi dodzsem, íjászat, kézműves foglalkozások és sok más érdekes lehetőség.

 

Színes programkavalkád

Augusztus 17-én, szombaton a rendezvény színes színpadi produkciókkal, gyerekprogramokkal és termékkóstolókkal várja az érdeklődőket az Ungvár sétányon. 2016 óta A Gyermekekért, a Fiatalokért és a Családokért Közhasznú Egyesület, valamint az Együtt a Családért Kulturális Egyesület a fő szervezője és életre hívója a rendezvénynek a Miniszterelnökség támogatásával és a Váci Mihály Kulturális Központtal együttműködésben. A nap során a hagyományok, a hungarikumok, a kézműveskedés, a gasztronómia, a kultúra és az egészség témakörei kerülnek a középpontba. A rendezvény színpadi eseményei között szerepel többek között a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar és Majorette Csoport fellépése, gyermekcsoportok bemutatói, a Naninski és Figaro interaktív akrobatikus műsora, a Vidám Manók Együttes előadása, a Szabolcs Néptáncegyüttes produkciója, vagy a 4 for Dance táncelőadása. A programok 14.30-tól egészen 24.00 óráig tartanak. A napot utcabál és tűzijáték zárja.

 

Kísérőprogramok és kiállítások

Számos érdekes kísérőprogram, kiállítás és kézműves vásár is várja a látogatókat. A programban szerepel vicces fotókészítés a photoboxban, habparti a tűzoltósággal, egészségügyi szűrések, ökojátékok, solymászbemutató, lufihajtogatás, kosaras fa körhinta, ugrálóvárak, kisvonat, és még sok más. A kézműves sátrak között a látogatók megtalálják a helyi specialitásokat, gyümölcsfaragást, egészséges nassolnivalókat, házi készítésű sajtokat és mézeket, valamint a szatmári ízeket is.