Kántorok Gálaestje augusztus 26-án, 18 órától a VIDOR Fesztiválon
Fotó: Illusztráció, Somos Péter felvétele

Európa csúcskántora újra a VIDOR Fesztiválon. Augusztus 26-án 18 órakor veszi kezdetét a Kántorok Gálaestje a Nyíregyházi Zsidó Hitközösség Zsinagógájában, a VIDOR Fesztivál keretein belül.

2015-ben Európa legjobb kántorhangjának választották Nógrádi Gergelyt, aki számos koncertje mellett idén Nyíregyházára is ellátogat. A Zsidó Pavarotti ezúttal rangos kollégákkal érkezik a VIDOR Fesztiválra. A rendezvénynek a Nyíregyházi Zsidó Hitközösség Zsinagógája ad majd otthont.

A szervezők szerint egyedülállóan sokszínű műsoruk kétségkívül az esztendő egyik legizgalmasabb produkciója, melynek során a népszerű előadók fajsúlyos kántorszámoktól a legismertebb zsidó operettmelódiákig számos örökzölddel örvendeztetik meg a közönséget.

A résztvevőknek különleges élményben lehet majd részük, hiszen nagyközönség  előtt is megszólaltatják az egyik legősibb zsidó hangszert, a sófárt. A rendezvény augusztus 26-án 18 órakor kezdődik a Nyíregyházi Zsidó Hitközösség Zsinagógájában, jegyek még kaphatóak.

A rendezvény részleteiről Kertész Gábor, kulturális referens és Rosenfeld Dániel Imre, a Nyíregyházi Zsidó Hitközség kántora számolt be bővebben, tekintsék meg videónkat: