Kapunyitó családi pikniket rendeztek a Szent Imrében

Megnyitotta kapuit a Szent Imre Katolikus Gimnázium, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola szeptember első péntekén az intézmény óvodásai, alsó tagozatos kisdiákjai, valamint szüleik előtt. Közös családi délutánra hívták és várták a tanító nénik és az iskola vezetése az érdeklődőket.

A nyugdíjba vonuló Tormássiné Kapitány Ágothát váltó főigazgató, Tamás Éva, valamint az intézmény új lelki vezetője, Máté Péter atya köszöntése után a 4. évfolyam meglepetés flashmob produkciójával vette kezdetét a családi piknik. A “nagyok” táncát Tárkányi-Boda Zsuzsanna TRX és Jump fitness edző lelkesítő, bemelegítő gyakorlatai követték.

A közel 500 fős rendezvénynek helyet adó sportudvaron apa-fia focimeccsre került sor; az érdeklődő gyerekek közelről is megtekinthettek egy rendőrautót, felülhettek a rendőrök motorjára, illetve szlalompályán próbálhatták ki ügyességüket.

A kézműves foglalkozások kedvelői makramézhattak a kollégiumi beugróban; a játékudvaron óriás sakk és óriás ötödölő, twister és kooperációs esernyő várta a társasjátékozni szerető gyerekeket. A csillámtetkók kedvelői is sok színes matrica közül választhattak maguknak emlékül egy-egy képet.

Míg a kisebbek önfeledten játszottak, a felnőttek szerény uzsonna mellett kötetlenül beszélgethettek, ismerkedhettek egymással és a pedagógusokkal. 

A délután záró programja előtt Ugyan Attila, a Nyírség Táncegyüttes elnöke, iskolánk tánctanára hívott táncba kicsiket és nagyokat egyaránt. A talpalávaló egy részét Fogas Domonkos, előző tanévben végzett néptáncos-zenész diákunk szolgáltatta, aki táncpartnerével meg is nyitotta a táncházat.

A nap végén lelkes kis rajongótábor fogadta a Vidám Manók Együttest, akiknek nagysikerű koncertjével, sok-sok közös énekkel és tánccal zárult a családi piknik.

A Kapunyitó programsorozat ezzel még nem ért véget. Szeretettel hívjuk és várjuk a város óvodapedagógusait egy szakmai délutánra 2024. szeptember 24-én (kedden) 14 órára. Vendégünk lesz Csájiné Knézics Anikó tankönyvszerző, mesterpedagógus, aki a Móra Kiadó Olvasóvá nevelés programjának is a nagykövete. Előadásának témája: „Kudarc nélkül az iskolába - hogy az írás könnyebb legyen!” 

Másik előadónk Balázsné Baraksó Éva Csilla testnevelő-gyógytestnevelő szentimrés tanár, mesterpedagógus, szaktanácsadó lesz, aki  „Prevenciós - korrekciós lehetőségek és labdás ügyességfejlesztés a 4-8 éves korosztály részére" témakörben tart előadást. A szakmai délután programja ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet megtalálnak az érdeklődők a www.szentimre-nyh.hu oldalon.

A Kapunyitó másik nagy eseménye a hónap végén, szeptember 28-án (szombaton) 9 és 12 óra között kerül megrendezésre. A népmese napja alkalmából játékudvar, bábelőadás és sok-sok mese várja a város óvodásait és szüleiket egy játékos délelőttre az intézmény sportudvarára. Erre az eseményre is előzetes regisztrációt kérünk, amely szintén megtalálható az iskola honlapján. 

Minden érdeklődőt szeretettel várnak! 

Forrás: Rubóczkiné Pekó Brigitta, intézményvezető-helyettes

Kapcsolódó galéria

Kapunyitó a Szent Imrében