Karácsonyfáért ajándék

Január 9-től január 21-ig tart idén a hagyományos karácsonyfagyűjtő akció, amit a Térségi Hulladék-Gazdálkodási Nonprofit Kft. és Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata szervez évek óta közösen. A játék két hete alatt sorsjegyet kapnak azok, akik a már lebontott fenyőfákat beviszik a két Hulladékudvar valamelyikébe. Ezekkel értékes ajándékokat nyerhetnek a január 21-i, 14 órakor kezdődő sorsoláson, amit a Korányi Frigyes utcai Hulladékudvarban tartanak. Az akcióhoz csatlakozott a NYÍRVV Nonprofit Kft. is, ők a legtöbb karácsonyfát beszállítónak egy parkolóbérletet ajánlanak fel. A játéknak több célja is van.

 

Cél: a város tisztaságának megőrzése

 

Petró Árpád, a Térségi Hulladék-Gazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, a legnagyobb cél az, hogy a város tiszta legyen. Ezt azonban meg is kell őrizni. Az ügyvezető hozzátette, ebben az időszakban azt tapasztalják, hogy nagyon sok a közterületen elhagyott fa, ezért arra buzdítják a városlakókat, hogy ne az utcákra helyezzék ki a fákat, hanem vigyék be a Hulladékudvarba.

 

Elszállítják a járatok is

 

Akinek mégsem áll módjában karácsonyfáját az ünnep elmúltával beszállítani a Hulladékudvarokba, az kiteheti a hulladékgyűjtő edénye mellé is, ahonnan a kommunális hulladék elszállításának a járatnapján viszik el a THG Kft. munkatársai.



Könyv, virág, bérlet, szolgáltatás

 

Az akciót a Környezetvédelmi Alap finanszírozásával szervezik meg Nyíregyházán. Hét darab, ötezer forint értékű utalványt kapnak majd a szerencsések, amelyeket kertészetekben, könyvesboltokban, a NYÍRVV-nél és a THG Kft-nél válthatnak be. A Korányi Frigyes utca 3., illetve a Kerék utca 1. szám alatti Hulladékudvarok hétfőtől péntekig 7.00 h-tól 17 h-ig, szombaton 8 h-tól 14 h-ig tartanak nyitva, vasárnap nem fogadják a lakosokat.

ME.