Karácsonyi ajándékcsomaggal kedveskedik az önkormányzat a nyíregyházi nyugdíjasoknak
Fotó: Szarka Lajos

Nyíregyházán már hetedik éve szokás, hogy az önkormányzat karácsonyi meglepetéssel készül a nyugdíjasok számára.  Dr. Kovács Ferenc polgármester hétfői sajtótájékoztatóján azt is elárulta, hogy idén bővült az ajándékozottak köre és ez nem csak a demográfiai változásoknak köszönhető.

Egy önkormányzati rendelet módosításának értelmében már a 65 év alatti, de a jogosultsági feltételeknek megfelelő időskorúakra is kiterjesztették a rendelet hatályát. Ennek és a demográfiai változásoknak köszönhetően idén összesen 24100 fő kap karácsonyi csomagot az önkormányzattól, amely 3000 fővel több a tavalyi évhez képest.

Kávé, tea, édességek

Az önkormányzat szociális ellátásra biztosított költségvetési keretösszeg év végi maradványa terhére 2500 Ft értékű karácsonyi csomagot küld minden nyíregyházi nyugdíjasnak.  A csomag tartalma kávé, tea és édességek.

A támogatás körébe jogosultak:

  • a Nyíregyházán bejelentett lakóhellyel rendelkezik
  •  öregségi teljes- vagy résznyugdíjra vagy időskorúak járadékára saját jogán jogosult vagy hozzátartozói ellátásra jogosult
  •  és ezen a jogcímen az ellátás számára folyósításra került.

Nyíregyháza megbecsüli szépkorú lakosait

Dr. Kovács Ferenc azt is megemlítette, más megyei jogú városban nincsen példa arra, hogy a nyugdíjasok iránti megbecsülést ilyen formában kifejezzék. Ez a fajta kedveskedés ráadásul tovább gyűrűzik az adományozottak körében, hiszen aki úgy érzi, hogy nem szorul rá erre a csomagra, az tovább adja olyanoknak, akiknek valóban szüksége lehet rá.

A csomagokat a Magyar Posta Zrt. kézbesíti november 25 – december 23. között.

Amennyiben a kézbesítés eredménytelen, a küldeményt személyesen vagy a jogosult által meghatározott személy veheti át a Polgármesteri Hivatal (Nyíregyháza Kossuth tér 1.) ügyfélfogadási idejében.

 

Borbély Szabina Niké

Kapcsolódó galéria

Karácsonyi ajándékcsomag nyugdíjasoknak 2019