Karácsonyi bazár várja az érdeklődőket az Állatbarát Alapítvány Csatorna utcai telephelyén

Idén is karácsonyi bazár várja az érdeklődőket az Állatbarát Alapítvány Csatorna utcai telephelyén. A vásárban minden kapható, amire négylábú barátainknak szüksége lehet, de a dekorációs tárgyak, díszek, konyhai felszerelések, gyerekjátékok között akár családtagjainknak is megtalálhatjuk a megfelelő ajándékot a karácsonyfa alá. 

Évekkel ezelőtt az „Adj egy tárgyat az állatokért” akcióval valósult meg először az Állatbarát Alapítvány karácsonyi vására. A kezdeményezés kapcsán állatbarátok tárgyakat ajánlottak fel a szervezetnek, melyeket a bazárban értékesítettek, s a bevételt az alapítvány a védencei orvosi ellátására és gyógyszereire fordította. A karácsonyi bazár évről évre népszerűbb lett, egyre több felajánlás érkezett, így mára már számtalan termékkel és színes választékkal várja az érdeklődőket az alapítvány Csatorna utcai telephelyén. A vásárban semminek nincs konkrét ára, a kiválasztott tárgyakért cserébe egy ládába lehet bedobni a menhely lakóinak felajánlott összeget.

Novák-Hajtó Éva, az állatotthon vezetője elmondta:

„Ez egy igazi kis bolhapiac, hiszen minden van, ami szem-szájnak ingere, a kínálatunkkal próbáltunk minden igényt kielégíteni. Természetesen az állatos tárgyak a legnépszerűbbek, rengeteg pórázunk, nyakörvünk van, de kaphatók kutya-macska játékok és fekhelyek is. De jó hírünk van azoknak is, akik nem azért jönnek ki, hogy kutyás vagy macskás terméket vásároljanak, hiszen rengeteg egyéb portéka is megtalálható a karácsonyi bazárban. Vannak dekorációs tárgyak, sok-sok karácsonyi dísz, konyhai felszerelések, könyvek, gyerekjátékok, festmények is akár, úgyhogy tényleg nagyon vegyes és színes a választék.”

Az Állatbarát Alapítvány segítségével évente körülbelül 600 kutya és 200 cica talál gazdira, azonban általában ugyanennyi állat kerül újonnan gondozásukba. Az örökbefogadás sajnálatos módon még mindig szezonális, így az évnek ebben az időszakában folyamatosan telt házzal működik az állatotthon, jelenleg 180 kutya és több mint 40 macska várja szerető gazdiját. A leendő gazdik a menhely lakóival a szervezet honlapján is megismerkedhetnek, hiszen minden bekerült kutya és macska fényképpel, rövid leírással együtt a weboldalukon is látható. Örökbefogadás esetén a kutyák oltva, féreghajtva, chipelve, a felnőtt állatok ivartalanítva kerülnek új otthonukba.

 

Szerző: Helmeczy Éva