Kárpát-medencei református diákok találkoztak

Március 10-én tartották Nyíregyházán a Kárpát-medencei Református Iskolák Versenyét és Találkozóját. A Jókai Mór Református Általános Iskolában rendezett összejövetelen a diákok korcsoportok szerint vers, próza, rajz, anyanyelvi, néptánc és népdal kategóriában mérhették össze tudásukat.

 

Az összetartozás érzése

 

A Csodát virágzik a jelen címet viselő találkozót 27 éve rendezik meg. Idén 38 iskolából több mint 300 diák és közel 100 pedagógus érkezett a versenyre, nemcsak Magyarországról.

További képekért kattintson a fotóra!

– Az összetartozásunkat szimbolizálja, itt vendégül látjuk más református egyházközségeknek az iskoláit. És újabban, néhány éve már a határainkon túlról is érkeznek hozzánk iskolák. Most is jöttek Felvidékről és Erdélyből – foglalta össze a találkozó célját Mócsánné Nagy Ágnes, a Jókai Mór Református Általános Iskola megbízott intézményvezetője.

 

A Reformáció 500 jegyében

 

Ebben az évben a protestáns egyházak a reformáció 500 éves évfordulóját ünneplik. Az összejövetel is ennek jegyében tartották meg. Dr. Gaál Sándor, a Nyírségi Református Egyházmegye esperese elmondta, a verseny tematikájában is ezt követte. Mind a prózamondásban, mind a versmondásban igyekeztek a szervezők arra törekedni, hogy ott is megfogalmazásra kerüljön a jeles évforduló.


Különleges flashmob

 

A szervezők délután egy különleges programmal, egy flashmobbal készültek. A találkozó zárásaként a Kossuth térre vonultak a diákok, ahol a közös éneklés és a köszöntések után a reformáció öt évszázados jubileumára emlékezve 500 léggömböt engedtek fel.

Zadubenszki Norbert

(Fotó: Kohut Árpád)