Kedves Napló!

Szeretném, ha tudnád, hogy nagyon szeretem az osztálytársaimat, tanáraimat, és nagyon büszke vagyok rájuk. Nevem Sasvári Gréta, 10 éves, 4. a osztályos tanuló. A Móra Ferenc Általános Iskola Petõfi Sándor Tagintézményébe járok, mely Borbányán található. Osztályomban 24 gyerek tanul, osztályfõnököm Erdélyi-Szabóné Srankó Ilona. Azért gondoltam, hogy írok Neked, mert mi az osztályban rendszeresen naplót írunk, és mindig úgy kezdem, „Kedves Naplóm!” Mi ezt Tündérnaplónak hívjuk, és minden gyerek beleírhatja érzéseit, élményeit, örömét, bánatát. Én most az örömömet szeretném Veled megosztani.

Ebben az évben nagyon sok megyei versenyen jeleskedtem, mert „különleges tehetség” vagyok. Így mondta tanító néni. Meseírásból 1. lettem, 2. versíró és 3. prózamondó versenyen. Nagyon boldog vagyok, és köszönöm osztályfõnökömnek – Ilike néninek – a felkészítést, a sok törõdést. Büszke vagyok osztálytársaimra, mert nem csak én voltam ilyen ügyes, Kiss Szandra 1. helyezett lett megyei versírón, Klaj Marci hangosolvasás versenyen 3. lett. Õket is Ilike néni készítette fel. Tóth Barbi énekel legszebben az osztályban, megyei énekversenyen különdíjat kapott. Szuhár Eszter tanító nénivel készültek nagyon sokat. Ráczné Balla Edit tanár néni nemzetközi angol szövegértõ verseny magyarországi fordulójára készítette az osztályunkat, és Tóth Barbi 5. helyezést ért el, Benicsák Máté 9. lett. Van az osztályomban 6 focista fiú: Centeri István, Gáti Árpád, Szmolinka Márkó, Nagy Gábor, Klaj Marcell, Mo­hácsi Bálint. Õket Németh József tanár bácsi, az edzõjük, rendszeresen viszi bajnokságokra, bolondulnak a focizásért. 2. helyezést értek el a Kertváros-kupán, 3. helyezést a Filo-kupán. Nagy Gábor „Legjobb játékos” különdíjat is kapott. Még iskolai versenyeken is gyõzedelmeskedtünk. Az angol drámásokkal most készülünk vizsgaelõadásunkra Editke néni és Ilike néni vezetésével. Nagyon szeretjük az angol dráma szakkört.

Köszönöm, hogy meghallgattál, és ha megjelenne újságodban az írásom, egész Borbánya olvashatná. Azt hiszem, én is újságíró leszek.

Nyíregyháza, 2017. május 30.

Szeretettel:
Sasvári Gréta
4. a oszt. tanuló

Ui.: Most kaptam a hírt, hogy egy megyei rajzversenyen is dobogós leszek. Köszönöm Ilike néni!