Későn hajráztak a Cápák
Fotó: Kohut Árpád

A Salgótarjánt fogadta a Hübner Nyíregyháza BS a kosárlabda NB-I/B-ben. 

"A jászberényi győzelem és a sikeres Hepp-kuparajt után magabiztosan várhattuk a Salgótarján elleni mérkőzést, mégsem kezdtünk jól, Horváth Ákos kevesebb mint két perc után ki is kérte az első idejét. Támadásban eloszlottak a pontok, a leghasznosabban talán Tarján Izsák kosárlabdázott, ugyanakkor védekezésben sok volt a pontatlanság, a vendégek egymás után többször is eredményesek voltak a palánk alól. Az első negyed végén Völgyi Marcell kosarával fordítottunk, ám a lendület még ettől sem jött meg.
A második játékrészben nagyon akadozott a gépezet, támadásban semmi nem jött össze, így a nagyszünetig ellépett a Tarján. A második félidő sem alakult könnyebben, minden biztató momentumunkra jött egy jó salgótarjáni megoldás.
Úgy tűnt, a harmadik negyed második felére változott a játék képe. Egyre több jó védekezést mutattak be a mieink, a másik oldalon pedig Bus Iván régi önmagát idézve megállíthatatlanul tört gyűrűre. A Salgótarján azonban hihetetlen formában dobta a hárompontosokat, így hiába volt egy jó időszakunk, a negyed végén tizenegy pontos hátrányban voltunk.
Szenvedtünk a távoli dobásokkal, a Salgótarján pedig gördülékenyebben kosárlabdázott, így másfél perccel a vége előtt biztosnak látszott a vereség. Akkor aztán őrült hajrába kezdtünk! Nagy Simon bevágott egy hárompontost faulttal együtt (a büntetőt is értékesítette), majd dobott egy újabb triplát. Geiger Bálint faulttal együtt ziccerezett, ám 11 másodperccel a vége előtt is még két pont volt a hátrányunk. A Tarján egy büntetőt dobott be, Geiger villámgyorsan dobott közelit, majd egy újabb kapott büntető után 4.8 másodpercünk maradt a saját alapvonalunkról, hogy egyenlítsünk, vagy akár meg is nyerjük a meccset. Sajnos az utolsó másodperces dobásunk lejött a gyűrűről, így a nagy hajrá nem ért győzelmet." - írta közösségi oldalán a Hübner Nyíregyháza BS. 

NB I./B, Piros-csoport, 3. forduló
Hübner Nyíregyháza BS–Salgótarján 82–84 (27–25, 6–18, 23–24, 26–17)
Continental Aréna, v.: Drenyovszki, Bács, Utasi.
Nyíregyháza: Bus 12, Végső 3/3, Füzi 5/3, Bonifert 6/3, Tarján 13/3. Csere: Geiger 16/6, Völgyi 5, Nagy 20/12, Magyari, Szobi 2, Vaskó. Vezetőedző: Horváth Ákos.
Salgótarján: Vas-Teplán 24/18, Cserényi 1, Karanfilovszki 3, Hargitai 13/3, Lajsz 13. Csere: Váits 13, Kalassai 11/9, Ormai 6, Monye. Vezetőedző: Dániel Péter.

Kapcsolódó galéria

Hübner Nyíregyháza BS - Salgótarjáni KSE NBI/B férfi bajnoki kosárlabda mérkőzés