Készül a gyógyászati szárny Sóstón

Még dolgoznak a szakemberek Sóstón. A már meglévő és nemrégiben felújított élményfürdő új, 900 négyzetméteres épületszárnyat kap. A kétszintes épület tetején a gyógyászati részleg, lent pedig a szaunák és medencék segítik a gyógyulást.

– Kiépítünk száraztorna-helyiséget, új orvosi rendelőt alakítunk ki és lesz fizikoterápiás szobánk is. Cryo szauna is bevezetésre kerül, de azt tudni kell, hogy valamennyi eszközünk új lesz, a projekt keretében 21 millió forint értékben szereztük be azokat. Az új épületszárnyban megfelelően el vannak szeparálva egymástól a kezelések helyszínei, a gyógyszárny nagyságrendjében és megjelenésében is a kornak megfelelő – emelte ki dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója.

Szezonbővítés

A beruházástól azt várják, hogy tovább emelkedik a vendégszám Sóstón. A gyógyturizmusban rejlő lehetőségeket minél jobban ki akarják használni.

További képekért kattintson a fotóra!

– Ez a gyógyászati fejlesztés azt is lehetővé teszi, hogy magát a szezont ki tudjuk nyújtani akár egész évre. Illetve azok, akik idelátogatnak, nekik olyan programajánlatokkal készülünk, hogy legalább egy hetet érdemes legyen itt tölteniük. A gyógyhelyek közül egyedi adottságú Sóstó, az állatparkkal, a múzeumfaluval és a kalandparkkal. Ami hiányzott, a gyógyászati infrastruktúra, amit most megteremtünk, illetve hiányzik még egy nagy szálloda, de ezen is dolgozunk – emelte ki dr. Kovács Ferenc polgármester.

Kamerákkal óvják Sóstót

Az újabb sóstói fejlesztés részeként térfigyelő kamerákat is elhelyeztek a városrészben. Ennek a központja az élményfürdőben van, de a 36 kamera képét a rendőrség is figyelni tudja. A rendszer azért is lehet hasznos, mert az elmúlt időszakban is számos rongálás történt Sóstón.

– Nagyon megkönnyíti a rendőri munkát, ha egy területet elektronikai eszközökkel is figyelünk. Nem csupán a tettenéréseket lehet így növelni, hanem a területen megjelenő személyeket és az átmenő forgalom nagyságát is lehet figyelni. Így, ha történik bármilyen cselekmény, akkor következtetni tudunk ennek kapcsán akár az elkövetőkre is. Sóstón egyébként az elmúlt héten egy tettenéréssel sikerült garázda személyeket a kamerák és a szervezett rendőri akciónak köszönhetően elfogni, olyanokat, akik korábban is követtek el itt hasonló cselekményeket – tette hozzá dr. Illés László alezredes, a Nyíregyházi Rendőrkapitányság vezetője.

A kamerák már üzemelnek, a gyógyászati szárny pedig várhatóan május végére készül el.

Erdős József

(Fotó: Kohut Árpád)