Két ezüst és egyéni csúcsok

Már az előfutamok során sejteni lehetett, hogy nyíregyházi szempontból sikeres lehet a Debreceni Úszó Országos Bajnokság. A Nyíregyházi Sportcentrum versenyzője, Szurovcsják Ivett új egyéni csúccsal a harmadik legjobb idővel jutott be 100 méter mellen a döntőbe, majd itt tovább javítva rekordját, többek között Hosszú Katinkát is megelőzve második lett. Szintén ezüstérmet szerzett 50 mellen, és mivel teljesítette a VB „B” szintet, elképzelhető, hogy indulhat a Budapesti világbajnokságon.

- Százon két századdal maradtam el a B szinttől, 50-en viszont ez sikerült. Nem biztos még a VB indulásom, ezért júniusban a Budapest Openen szeretnék A szintet úszni, hogy biztosan indulhassak a világbajnokságon – mondta Szurovcsják Ivett.

A Sportcentrum többi tagjai is eredményesen szerepelt. Hatházi Dóra egy lábtörés után indulhatott, és minden számában a „B” döntőbe jutott. Ismét meghívást kapott az utánpótlás válogatottba, és rövidesen Pozsonyba utazik egy nemzetközi versenyre.

- Úgy terveztük, hogy Dórinak ez lesz az első versenye a sérülés után, és 14 évesen a felnőtt mezőnyben nagyon jól helyt állt, mindegyik számában a „B” döntőben úszhatott. Ami a csapatot illeti nagyot léptünk előre, a tavalyi 135 pont helyett 190-et gyűjtöttünk - mondta Urbin Tamás vezetőedző.

Nyíregyházáról összesen tíz versenyző indult az OB-n, a fiatalok számára a fő cél a tapasztalatszerzés volt. Biztató, hogy Cserfalvi Olaf mindössze egy másodperccel maradt el Gyurta Dániel korosztályos rekordjától.

Dankó László

Fotó: Bíróné Nádasi Marianna