Két nemzetközi tenisztorna Nyíregyházán
fotó: Szarka Lajos

Két nemzetközi teniszversenynek ad otthont Nyíregyháza. Június 10-24 között két olyan viadal házigazdája lesz a Marso Tenisz Centrum, mely egyenként 15-15000 dollár összdíjazású. A világ távolabbi részeiről is érkeznek versenyzők. 

Tavaly először rendeztek ITF 15 000 dollár összdíjazású tenisztornát Nyíregyházán. Akkor Fajta Péter győzött, aki a hétvégén Gyulán megnyert egy hasonló versenyt. Ő is rajthoz áll a június 10-én Nyíregyházán kezdődő nemzetközi versenyen. Idén nem csak egy, hanem egymás után két tornát is rendeznek.  

- A következő két hét a teniszről szól majd Nyíregyházán. Rangos mezőny érkezik, és a tavalyi sikeres verseny után idén duplázunk - mondta Poroszka Norbert, a Marso Tenisz Centrum elnöke. 

A verseny célja, hogy minél több nemzetközi mérkőzést biztosítson az utánpótlás, és a magyar játékosok számára. A győztesek a pénzdíjon felül 15-15 ponttal is gazdagabbak lesznek. Több mint 500 versenyző regisztrált, a főtáblát 32 teniszező kezdi. 

- A szövetség szeretne a következő években minél több hasonló versenyt szervezni Magyarországon. Tavaly hármat rendeztünk, idén már nyolcat, de ennek a duplájára lenne szükség, mert a fiúknál van 15-20 olyan fiatal játékosunk, akiknek a fejlődése szempontjából fontosak lennének a nemzetközi tornák - mondta Sávolt Attila az MTSZ szakmai igazgatója. 

A Marso Tenisz Centrum 2017-ben vette át a tenisz club működtetését. Számos fejlesztés történt azóta, és több rangos versenyt is rendeztek Nyíregyházán. 

- E mögött ott van az önkormányzat és a Marso együttműködése, mely már hét éve tart. Sok fejlesztés is történt, és ennek köszönhetően felnőtt versenyek házigazdái is lehetünk. De elsősorban azt szeretnénk, hogy a nyíregyháziak minél jobb körülmények között játszhassanak. A szövetséggel folyamatosan egyeztetünk arról, hogyan lehetne még tovább fejleszteni a létesítményt – mondta Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere. 

A mostani két torna közül az első június 10-én kezdődik és 16-ig tart, de 17-én azonnal startol a második, melynek döntőjét 23-án rendezik. A nézők számára a mérkőzések ingyenesek. 
 

Kapcsolódó galéria

Teniszversenyek 2024 - tájékoztató