Kevés hó még eshet, de több lesz a napsütés

Kedden jelentős mennyiségű friss hó már nem fog esni, de délen és keleten még kialakulhat kisebb havazás, hószállingózás. Nyugaton és helyenként északon is felszakadozik a felhőzet. A nyugati, északnyugati szél továbbra is élénk lesz, északon, északnyugaton erős lökések is kísérhetik. ezeken a tájakon az elmúlt napok havazásának és a hideg időnek köszönhetően az erős szél még okozhat hófúvásokat. A hajnali fagy megszűnésével délután 0-5 fokos maximumok várhatók.

Szerdán kisebb havazás főként a déli megyékben még előfordulhat, este a középső tájakon hózáporok alakulhatnak ki. Az északias szél sokfelé lesz élénk, nyugaton és északkeleten erős, viharos széllökések lehetnek. Itt továbbra is lehet kisebb hófúvásokra készülni. A hajnal fagyos marad, délutánra viszont már szinte mindenhol fagypont fölé, 1-6 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Megérkezik a napos idő

Csütörtökön az ország nagy részén napos, gyengén felhős idő valószínű. Csapadék sehol nem várható, de az északias szél még többfelé élénk marad. Reggel erős fagyokra készülhetünk a derült időben. A hajnali -11, -4 fokról délutánra a legmelegebb órákban 1-6 fokig melegszik a levegő.

Az ezt követő napokban is folytatódik a lassú enyhülés.

 

Forrás: idokep.hu