Kezdődik a szezon - Bakosi Péter számára az Európa-bajnokság a cél

 Bakosi Péter Németországban kezdte a felkészülést még tavaly ősszel. Edzéseit a német válogatott egyik trénere, Kiss Tamás irányította, majd külföldön edzőtáborozott. Hazatérve most Nyíregyházán edz, és rövidesen kezdődik a versenyszezon. A tervek szerint a következő hónapokban több hazai és nemzetközi viadalon áll rajthoz a magasugró. A cél a 226 cm-es EB kiküldetési szint teljesítése.

- Ha sikerül megugrania a 226 cm-t, és ezt megismétli az EB-n, biztos vagyok abban, hogy azzal az eredménnyel bejut a döntőbe. Jó formában van, bízom abban, hogy ott lehet nyáron Berlinben a kontinenstornán – mondta Bakosi Béla edző.

A következő hetekben három verseny szerepel a programban itthon: a csapatbajnokság, az egyetemi bajnokság és a győri ligaverseny. Ezek még a felkészülést szolgálják, a technikát és a nekifutást szeretnék stabilizálni. Nyáron a magyar bajnokságon és a Gyulay Emlékversenyen indul Bakosi Péter, itt harcolhatja ki az EB részvételt. A felkészülést nehezíti, hogy a sportoló a Debreceni Egyetem hallgatója, és most teljesíti vizsgáit. A magasugró a válogatott keret tagjaként a csapat Európa-kupán is indulhat.

A Nyíregyházi Sportcentrum atlétái közül többen is nemzetközi versenyekre készülnek, és a korosztályos bajnokságokon is szeretnének jól szerepelni, a dobóatléták az elmúlt években rendre érmekkel tértek haza. Leveleki Bencét egy sérülés hátráltatta a közelmúltban, de egyre jobb formában van, így tőle is sikeres szezont várnak a szakvezetők.

Dankó László