Kiállítás egészséges és fogyatékkal élő gyermekek rajzaiból
Gyermekrajzokból nyílt kiállítás a Váci Mihály Kulturális Központban. A tárlat alkotásaira szavazhatnak a látogatók.

Több mint 200 gyermekrajz látható a Váci Mihály Kulturális Központ harmadik emeletén. A Rotary Club Nyíregyháza gyermeknap előtt hirdette meg rajzpályázatát, amelyre egészséges és fogyatékos iskolások is küldtek be alkotásokat.

Pták István, a Rotary Club Nyíregyháza elnöke elmondta: a rajzok készítői jutalomként filmvetítésen vehettek részt. 170 fogyatékkal élő és 51 Earlyact-os gyermeket vittek moziba.
A VMKK-ban megrendezett kiállításon a Bárczy Gusztáv Általános Iskola, a Ridens Szakképző Iskola, a Göllesz Viktor Speciális Szakiskola, az Éltes Mátyás Általános Iskola és a Bem József Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagintézménye diákjainak rajzai láthatók. A tárlatot dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere nyitotta meg.

További képekért kattintson a fotóra!

A tárlat egy héten át látható. A kiállított rajzokra szavazhatnak a látogatók, a legtöbb szavazatot kapott rajzok készítői különdíjat kapnak.

Június 13-án, hétfőn Nyíregyházára látogat a Rotary világelnöke. A világelnöki látogatás napján Nyíregyháza és a régió rotarystái, a város szívében, a Szabadság téren elhelyezik az alapkövét egy országosan is egyedülálló játékparknak, amit a nyíregyháziak büszkeségére, sérült és egészséges gyerekek egyaránt használhatnak majd, speciális és biztonságos játékokkal. Az esemény megkoronázása a Cantemus koncertje lesz, amelyre szeretettel várnak minden érdeklődőt a Kodály Zoltán Általános Iskola hangversenytermébe. A koncert június 13-án, hétfőn 19 órakor kezdődik. A 990 forintos támogatói jegy vásárlásával befolyt összeget a Cantemus javára ajánlja fel a club. Jegyek elővételben, de korlátozott számban kaphatók a Cantemus irodájában, a Kodály Zoltán Általános Iskolában.

F. A.

(Fotó: Szarka Lajos)